• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Angreštový kompot
    Napište svůj komentář k receptu

    Angreštový kompot

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Angreštový kompot
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg angrešt
      • 1
        l voda
      • 400
        g cukr krystal

    Postup přípravy receptu

    1
    Opraný angrešt zbavíme okvětí a stopek a propícháme vidličkou. Zalijeme ho vodou rozmíchanou s cukrem a ponecháme 24 hodin, aby se prosladil. Pak angrešt děrovanou naběračkou z vody vyjmeme, narovnáme do dobře vymytých sklenic, zalijeme cukerným roztokem, sklenice pevně uzavřeme a sterilujeme při 85 °C 20-30 minut. Po vychladnutí a přezkoušení sklenice uložíme. Podobným způsobem můžeme upravit i angreštový kompot k rychlému upotřebení. Angrešt po proslazení jen v cukerném roztoku krátce povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařil.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rybízovo-angreštový koláč

    Rybízovo-angreštový koláč

    Hruškový kompot

    Hruškový kompot

    Tykvový kompot

    Tykvový kompot

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Liběna
      Liběna | 24. 6. 2014 16:09

      V elektrické troubě jsem taky zavařovala, ale mám problém, teď mám plynovou troubu:o) Nevíte jak "knoflík" nastavit, když tam není teplota? Díky

    • iva
      iva | 20. 7. 2013 17:31

      nepropichuju ani neproslazuju, delam cukerny nalev a hned zavaruju- v troube

    • recepty73
      recepty73 | 27. 5. 2011 19:30

      ...o propichování slyším poprvé, asi aby nepopraskal, ale to se mi nestává... . Oblíbený kompot našeho dědy, hned po slivovici :-P :-) :-D !

    • nnln | 26. 5. 2011 08:43

      Angrešt sbíráme ještě ne úplně zralý, nepropichujem ani nenecháváme prosladit, ale cukru do vody dáváme stejně. Je ho docela hodně, ale kompot je výborný. Nejrači mám pak kombinaci kompotu z angreštu a třešní. Přikládám foto, snad nevadí..

    • profi_labuznik
      profi_labuznik | 17. 2. 2011 11:47

      dobre

    • Ladia
      Ladia | 1. 11. 2010 17:32

      Zavařujeme

    • Kateřina Šitinová
      Kateřina Šitinová | 12. 7. 2009 20:14

      Jednoduchý dobrý recet, díky ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zavařování & nakládání
    Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Cukr krystal Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí paprikový perkelt

    Kuřecí paprikový perkelt

    Fazolky po staročesku

    Fazolky po staročesku

    Jednoduché řezy II.

    Jednoduché řezy II.

    Krtkův dort na plech

    Krtkův dort na plech

    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

    Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

    Kuřecí tandoori směs se zeleninou

    Kuřecí tandoori směs se zeleninou

    Anglická gulášová polévka

    Anglická gulášová polévka

    Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

    Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    338
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    32
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    28
    Katův šleh
    Katův šleh

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Anglický salát
    Anglický salát
    Angreštová marmeláda s medem
    Angreštová marmeláda s medem
    Angreštové / rybízové knedlíky
    Angreštové / rybízové knedlíky
    Angreštový pudink s černým rybízem
    Angreštový pudink s černým rybízem
    Áni slaný štrůdl
    Áni slaný štrůdl
    Aninky
    Aninky
    • Recepty.cz
    • Angreštový kompot
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí