• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Aninky
    Napište svůj komentář k receptu

    Aninky

    autor: František Brusák
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 14
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Aninky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 560
        g hladká mouka
      • 100
        g ořechy
      • 280
        g máslo
      • 20
        g droždí
      • citron Trochu (kůra i šťáva)
      • anýz Trochu roztlučený
    • Na obalování
      • bílek
      • moučkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Kvasnice dáme do dvou lžic mléka se špetkou cukru a zadělámena kvásek. Mleté ořechy, anýz, citron zamícháme do mouky. Přidáme kvásek a nakonec máslo a vypracujeme těsto. Z těsta děláme válečky a ty spojujeme v kolečka. Pečeme asi 150-180 °C. Vychladlé potíráme bílkem a obalujeme v cukru pudru.
    2
    Toto cukroví se dá použít také jako ozdoba na vánoční stromeček. Dlouho vydrží a čím je starší tím lepší. Recept se dá upravit dle potřeby, pochází z Jičínska a je z knihy recepisů z roku 1886.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Áni slaný štrůdl

    Áni slaný štrůdl

    Bratislavské plecko pro Aničku

    Bratislavské plecko pro Aničku

    Maso na houbách babičky Aničky

    Maso na houbách babičky Aničky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • RauM
      RauM | 9. 1. 2012 14:53

      přiznám se, že vzhledem k synově aktivitě(nadrobil mi droždí přímo do těsta) jsem splodila trochu jinou variantu, tak snad mi to příště bude chutnat více

    • Gábina H
      Gábina H | 15. 12. 2008 12:11

      Moc dobré, musela jsem je schovat, aby něco vůbec zbylo. Posílám velkou 1

    • Libuše Klechová
      Libuše Klechová | 18. 12. 2007 13:25

      Vynikající cukrovíčko, nepotřebuje více komentář.

    • Jana T.
      Jana T. | 11. 12. 2007 18:14

      Tak jsem pekla, velká škoda, že jen z poloviční dávky! Bylo jich na 2 plechy po 20 kusech.. Nedělala jsem ani velké ani malé, podle mě tak akorát. No a chuť vynikající, jsou křehounké a neumím si představit, že budou ještě lepší. Asi udělám další a zkusím místo cirt. šťávy trochu rumu a nějaké jiné koření. Díky za recept.

    • mia
      mia | 30. 7. 2007 16:53

      moc dobré,vońavé a hezoučké

    • Anna V.
      Anna V. | 12. 12. 2006 19:30

      Jestliže se pečou současně s perníčky ve stejné době, musí dům užasně vonět kořením. Jinak cukroví, stejně jako zminovaný perník, perníčky, přináší do domácnosti hojnost po celý další rok. Takže kde se peče, tam se neusídlí lenost a tedy ani bída. Takže pořádné hospodynky pečte a nešidte.

    • František Brusák
      František Brusák | 7. 12. 2006 09:11

      Tyto kolečka se pečou většinou s perníčkama.Já je mám jako 1 cukroví a peču je na Kateřinu 25.11.

    • František Brusák
      František Brusák | 30. 11. 2006 04:22

      Záleží jak děláte velké a silné kolečka.Dříve když se neprodávali kolekce tak se tyto kola věšely na stromek.Mělo to svoje kouzlo.

    • Eva
      Eva | 26. 11. 2006 08:59

      Pekla jsem je včera, na nějakých 160 stupňů. Těsto je na to, aby vykynulo, dost tuhé, ono z tekutějšího by se těžko dělaly ty kroužky, ale kynout to nepotřebovalo. Aninky jsou výborné a pro mě typicky vánoční. Jenom toho bylo trošku větší množství - 4 velké plechy a 3 malé.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 25. 11. 2006 18:13

      Alis, tomu se nedivte, každá trouba peče jinak, proto to velké rozpětí, já taky většinou udávám rozpětí minimálně 20°C. Je lépe začít na nižší teplotě, u horkovzduchu dokonce ještě o 20°C méně a když se Vám zdá, že peče moc pomalu, teprve postupně přidat. Až budete mít troubu odzkoušenou, budete už vědět, na kolik stupňů máte péct maso, na kolik bábovku apod.:-)

    • Alis
      Alis | 24. 11. 2006 20:15

      To je teda velké rozpětí 150 - 180 °C na to pečení, to asi 150 při horkovzducho, nebo se mýlím?

    • Lenka S
      Lenka S | 12. 11. 2006 20:19

      Pane Brusáku,píšete-čím starší,tím lepší.Znamená to,že bych ho mohla upéct už teď a vydrželo by do Vánoc?Děkuji za odpověď.

    • Anna Suttnerova
      Anna Suttnerova | 12. 11. 2006 15:27

      tet jsem si precetla Vas recept nevim jake cukrovi letos budu pect tak to vyzkousim. Pak se ozvu.Je fakt dobry starej je hodne narocny aby mi nenadal.

    • Lenka Dohnalová
      Lenka Dohnalová | 10. 12. 2005 15:02

      Všem doporučuji, je to vynikající cukroví, loni jsem s ním měla velký úspěch. Navíc pokud ho budete máčet v sorbitu je to vinikající cukroví pro diabetiky. (S anýzem si hlavu nelamte, dejte ho podle chuti, myslím, že jsem dávala asi lžičku, ale dokonce je to vinikající i bez něj)Doda

    • Jarmila Němcová
      Jarmila Němcová | 21. 11. 2005 09:57

      Dobrý den, vánoce se blíží a už si dělám seznam cukroví, které letos chci péct. Aninky se mi moc zalíbily, jen mám pár dotazů: 1.Nechává se těsto kynout? 2. Jsou to vlastně kroužky, ano? 3. I já prosím upřesnit kolik asi toho anýzu?Děkuji za odpovědi a už se na "aninky" těším. Jdou do oblíbených!!! Jarka

    • Anonym
      Anonym | 19. 11. 2005 21:02

      Prosím, kolik je to trocha roztlučeného anýzu ? Aninky na Vaše doporučení určitě vyzkouším. Děkuji Zuzka

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Bílek Citron Droždí Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Fazolky po staročesku

    Fazolky po staročesku

    Jednoduchý grenadýrmarš

    Jednoduchý grenadýrmarš

    Mrkvové řezy s ananasem

    Mrkvové řezy s ananasem

    Nepečená vajíčka

    Nepečená vajíčka

    Bůčková roláda v alobalu

    Bůčková roláda v alobalu

    Čočka netradičně

    Čočka netradičně

    Cuketové placky II.

    Cuketové placky II.

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

    Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

    Česnekové řízky v těstíčku

    Česnekové řízky v těstíčku

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    45 minut
    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    Bramborové nočky s medvědím česnekem

    35 minut
    Zapečené brambory s uzeným

    Zapečené brambory s uzeným

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    60 minut
    Candát s chřestem

    Candát s chřestem

    60 minut
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

    5 minut
    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    Zelené smoothie s pampeliškovými květy

    30 minut
    Rychlé červené kari s krevetami

    Rychlé červené kari s krevetami

    Poslední sledované recepty

    38
    Míša řezy
    Míša řezy
    36
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    31
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    28
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a pohádkami: Poznáte oblíbené hrdiny stříbrného plátna?
    Nejkrásnější dorty světa inspirované filmy a…
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky, nudle nebo je zapečte
    Ze zbytků palačinek můžete čarovat: Zkuste šneky,…
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků sebe i své kolegy
    Konec plýtvání: Martin Škoda nakrmí ze zbytků…
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý den chutnají ještě lépe
    Jídlo na dva dny: Tradiční recepty, které druhý…
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na košíčky z královské cukrárny!
    Narozeniny královny Alžběty: Známe recept na…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    Dagmar Havlová (68): NEUSTÁLA NECHUTNÝ ÚTOK

    AHA.cz Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    Drbna ze Slunečné Jana Stryková: Druhý porod!

    AHA.cz Deník Aha! 22.4.2021

    Deník Aha! 22.4.2021

    Dáma.cz Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Džínová bunda nestárne: Vyberte si z 50 kousků tu, která vám nejlépe sedne

    Dáma.cz Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Proč královna Alžběta nejí brambory? A co dalšího nesmí jíst královská rodina?

    Ženy.cz Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Znáte je? Krásné dcery našich filmových a hudebních idolů

    Maminka.cz Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Mateřská dovolená 2021: Vše, co potřebujete vědět

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Američané nejdřív vyváželi demokracii, teď socialismus. Pomůže jim globální minimální daň?

    Vladimír Pikora: Američané nejdřív vyváželi demokracii, teď socialismus. Pomůže jim globální minimální daň?

    E15.cz Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Z černé skládky městský park. Jak a kdy se promění pláň Rohanského ostrova

    Abecedazahrady Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Vertikální záhony z palet: Hodí se na balkón, terasu i ven

    Další doporučené recepty:

    Angreštový kompot
    Angreštový kompot
    Angreštový pudink s černým rybízem
    Angreštový pudink s černým rybízem
    Áni slaný štrůdl
    Áni slaný štrůdl
    Anýzové žaludy
    Anýzové žaludy
    Anýzový chléb z Maroka
    Anýzový chléb z Maroka
    Anzac sušenky
    Anzac sušenky
    • Recepty.cz
    • Aninky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí