• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Rychlá zelňačka
    Napište svůj komentář k receptu

    Rychlá zelňačka

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Rychlá zelňačka
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • brambory
      • bílé zelí
      • klobása Nebo párek
      • masox
      • sůl
      • bobkový list
      • nové koření
      • pepř mletý
      • ocet Na dochucení
      • maggi
      • podravka

    Postup přípravy receptu

    1
    V masoxu uvaříme nadrobno pokrájené brambory, trošku osolíme. Pak přidáme kysané zelí a nakrájenou klobásku, zamícháme a přidáme přibližně 4 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a 6 kuliček pepře a necháme pozvolna vařit.
    2
    Dochucujeme až na konci, a to octem, případně magi, podravkou. Zahustíme zasmážkou, pokud tuto vynecháme, máme dietní pokrm, který je moc dobrý.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Rychlá zelňačka

    Rychlá zelňačka

    Rychlá zelňačka III.

    Rychlá zelňačka III.

    Zelňačka

    Zelňačka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Druell
      Druell | 9. 3. 2014 18:09

      souhlasim! :-P

    • Jiří
      Jiří | 16. 11. 2013 11:11

      Neuvěřitelné kolich chemie a odporných náhražek si cpete do těla!

    • Alžběta
      Alžběta | 30. 8. 2012 10:44

      my to teda děláme s uzenými kostmi a je to lepsi :) ale super napat

    • Jarka O. | 9. 11. 2010 12:45

      Přesně tak...někdy mám dojem, že některé české hospodyňky by bez podravky a jiných dochucovadel neuměly ani uvařit...přitom nejlepší a nejzdravější je, nechat potravinám jejich vlastní chuť ;-) :-P S dochucovadly má každé jídlo jednu chuť - podravkovou atd :-S

    • recepty73
      recepty73 | 9. 11. 2010 12:26

      Masox,Magi,Podravka-to snad né :-(.Když je dobrá klobása nemusí být ani jedno anebo jenom jeden druh dochucovadla.Octem se dochucovat nemusí,pokud zelí nepropláchnete.Šťávu ze zelí si nechávám vždy v ,,záloze,, ,kdyby bylo třeba dokyselit :-)... .

    • Jitka B.
      Jitka B. | 21. 2. 2008 12:49

      Polévka je skvělá. Klobásku je možné trošku orestovat na oleji s trochou sladké papriky, dodá barvu a maličko chuť. Po vypnutí přidávám mléko nebo smetanu. Pokud je třeba dokyselit, schovávám si trochu láku ze zelí, je to jemnější než dochucovat jen octem. Dávám 1.

    • Tarari .
      Tarari . | 20. 2. 2008 15:01

      Doporučuji "vychytávku".... Koření dát do "vajíčka" na čaj... Pak nemusíte nic lovit...

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 20. 2. 2008 13:33

      dávám 1

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 20. 2. 2008 13:32

      Polévka je velice dobrá, akorát ji dokončím smetanou kysanou s "trouškou " mouky hl. a to slovo je pro ty - co chtějí komentáře ???Já vím, nejde o kulturu psaní, komentáře, - ale někdy uděláme gramatické chyby - i já, ale vařím zrovna polévku a je mě - nebo mi, úplně jedno, kde jsem udělala chybu ve psaní, důležité je vaření a o to jde, prosím - už ty chybičky (chyby) necháme např." bokem " , dávám 1, protože tuto polévku děláme u nás pravidelně - co 14 dní(dnů), nikdo nedělá úmyslně chyby, někdy je to překlep a zase někdy to ten dotyčný myslí - mislí - jinak, tak to berme tak, jak to tady jde,uvařit musíme stejně sami - tady u nás doma (skoro). Ahojky Jana

    • Mira
      Mira | 19. 2. 2008 21:40

      Tak si tady připadám, jak na jazykovém kroužku. Podle mne je podstata hodnocení receptu a ne gramatiky.

    • linda bauman
      linda bauman | 7. 5. 2007 18:43

      Bohužel, i když vynecháme zásmažku, tak dietní pokrm nemáme, protože klobásky mají kolem 2 000kJ na 100 g:-( Ale jídlo je to vynikající. A když místo klobásky dáme buď kus kuřecího prsa, nebo na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, tak pak to opravdu bude i dietní:-)

    • xjaninka
      xjaninka | 7. 1. 2007 17:42

      Včera jsem zkoušela, docela to ujde. Jenom jsem pořád nemohla dochutit, tak jsem nakonec vmíchala kečup a bylo to výborné :) Parádní barvička a sladko kyselá chuť. Jo a děkuji za lekci gramatiky ;)

    • Jana
      Jana | 1. 3. 2006 14:23

      Já zahušťuji syrovým bramborem, klobásku ( pikantní mňam ) nebo špekáček osmažím a vmíchávám zakysanou smetanu. Je to takové jemnější.

    • Alena
      Alena | 22. 2. 2005 08:40

      Naďo dík já vím, já už jsem asi taky zblbla...

    • Alena
      Alena | 22. 2. 2005 07:29

      Anonym je asy také chitrí, ale má přehled, člověk by se měl opčas zamislet. Jo a zahuštění syrovým bramborem a přidat šunkový salám není špatné...

    • Naďa
      Naďa | 21. 2. 2005 18:44

      syrový,syrová,syrové,šunkový,šunková,šunkové,jsou přídavná jména,ne?

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 21. 2. 2005 17:38

      Koukám, že tady někdo nepochopil Alenin vtip, ale jinak dobrý :))). K receptu... aby byla polévka dietní vynecháme uzeninu, nezahušťujeme a je to.

    • Anonym
      Anonym | 21. 2. 2005 17:33

      ..no,možnáby se chtělo zamyslet i nad tou " dyetou"!!!!!

    • Alena
      Alena | 21. 2. 2005 15:03

      Georgu, Georgu máš pravdu, až na tu češtinu.... (syrový, syrová syrové, šunkový, šunková, šunkové... co vám říkají podstatná jména) Takže dyeta to není... jinak dobrý

    • Geeog Geeog
      Geeog Geeog | 21. 2. 2005 13:34

      Nechci jse vás dotknou,ale aby toto bezesporu skvělé jídlo bylo dietní tak by v první řadě muselo byt zahuštěné škrobovou moučkou nebo nastrouhaným ¨syrovím bramborem a jako uzenina šunkoví salám nebo šunka.Maximálně kousky libového masa.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Zelňačka
    Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Bobkový list Brambory Klobása Maggi Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Podravka Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kakaovník

    Kakaovník

    Lasagne s rajčaty

    Lasagne s rajčaty

    Zeleninová směs na špagety

    Zeleninová směs na špagety

    Plněná vejce s kaviárem

    Plněná vejce s kaviárem

    Zapékaná zelenina se sýrem

    Zapékaná zelenina se sýrem

    Kuřecí stehna na medu s jablky

    Kuřecí stehna na medu s jablky

    Jáhlové muffiny

    Jáhlové muffiny

    Pórková polévka se slaninou I.

    Pórková polévka se slaninou I.

    Krémová polévka z řapíkatého celeru

    Krémová polévka z řapíkatého celeru

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    24
    Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
    Spaghetti Carbonara – La…
    19
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    17
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    17
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    17
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…

    Sledujte nás

    AHA.cz Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    Fanoušci šílí: Konečně záběry s Schumacherem!

    AHA.cz Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    Kostkové šlape na paty Gondíková? Takovou sprchu Tereza nezažila!

    AHA.cz Deník Aha! 16.4.2021

    Deník Aha! 16.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Ženy.cz Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Zapomeňte na rozparky a mini, tohle jsou nejvíc sexy sukně sezony!

    Maminka.cz 8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    8 divných věcí, které nám dělaly naše matky nebo babičky, když jsme byli malí

    Reflex.cz Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    Koronavirus jako čínská chřipka? Je moderní všude hledat rasismus, ale názvy mutací už nikomu nevadí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Rychlá večeře
    Rychlá večeře
    Rychlá vločková polévka
    Rychlá vločková polévka
    Rychlá zeleninová směs se slaninou
    Rychlá zeleninová směs se slaninou
    Rychlá zelňačka
    Rychlá zelňačka
    Rychlá zelňačka III.
    Rychlá zelňačka III.
    Rychlá znojemská
    Rychlá znojemská
    • Recepty.cz
    • Rychlá zelňačka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí