• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Dukátové buchtičky
    Napište svůj komentář k receptu

    Dukátové buchtičky

    autor: J.Tereza
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dukátové buchtičky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hladká mouka
      • 30
        g droždí
      • mléko
      • 100
        g máslo
      • 110
        g moučkový cukr
      • 1
        špetka sůl
      • 3
        ks žloutek
      • hnědý rum
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • citronová kůra Strouhaná
      • 2
        lžíce rozinky
      • skořice Mletá
      • olej Nebo máslo na potření
    • Krém
      • mléko 1/2 l
      • 2
        ks žloutek
      • 70
        g cukr
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 2
        lžíce maizena
      • hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Zpracujeme těsto z vykynutého kvásku (mléko, droždí a troška cukru) a ostatních přísad. Rumem ochucujeme. Těsto má být pevnější. Necháme 30 minut vykynout. Potom těsto vyválíme silné 5 mm, potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, posypeme zbylým cukrem, rozinkami a skořicí. Těsto svineme do rolády. (Pokud je příliš dlouhé, rozřežte na polovinu a sviňte zvlášť, lépe se stlačuje). Roládu nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a skládáme na vymazaný plech těsně k sobě (tak jako byly v závinu, ne řeznou stranou), přičemž dotykové strany omastíme, aby se daly dobře oddělit. Necháme asi 15 minut kynout a potom vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Teplé dukátové buchtičky oddělíme, uložíme na talíře, přelejeme krémem a podáváme.
    2
    **//Krém://** v mléce rozmícháme žloutky, maizenu, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Uvaříme na hladký krém a necháme trochu vychladnout. Ochutíme rumem. Pro děti rum vynecháme. Namísto takto připraveného krému se výborně hodí krém ze Zlatého klasu ve střední hustotě.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dukátové buchtičky III.

    Dukátové buchtičky III.

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky "mňam"

    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka

    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Lenka
      Lenka | 28. 8. 2012 06:20

      vcera jsem zkousela buchticky s kremem z techto stranek (databazereceptu.org) a musim rict ze super. Testo skvele a vanilkovy krem vynikajici <3

    • Miška
      Miška | 16. 4. 2011 18:54

      Ja by som sa potrebovala skôr poradiť ohľadom prípravy buchtičiek. robila som ich dnes podľa receptu, len som dala sušené droždie - ale nie som si istá tým množstvom oproti čerstvému - na kysnuté cesto som úplný amatér - cesto samo o sebe mi nevykyslo ale nejako som ho s pridaním múky vypracovala a upiekla :-[ , jedlé boli, akurát tvrdšie. aj keď manželovi chutili ohromne, aj krém. vie mi niekto poradiť ako je to s pomermi čerstvého a sušeného droždia, resp. aj v tomto recepte? ďakujem. Inak chválim :-)

    • yvouch
      yvouch | 7. 1. 2011 11:22

      Nejlepší je udělat si válečky na šířku plechu a namočenou stěrkou v oleji pak krájet na malé buchtičky. Jsou krásně malé a jedna jako druhá. Je to rychlovka jinak bych je nedělala :-) a těsto taky dělám v pekárně

    • tonca
      tonca | 20. 12. 2010 17:35

      http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

    • venyss venyss
      venyss venyss | 7. 11. 2009 21:08

      Musím dát také za jedna, jen jsem dělala klasický pudink. A místo ručně,zaděláno v pekárně. Já mam s kynutými těsty stále problémy,ale nevím, kde dělám chybu. Kynuté knedlíky, nebo těsto na langoše udělám perfektně v ruce, ale buchty jsem zkoušela několikrát a nepovedli se, prostě takové jakoby nevykynuté,ale možná je chyba v droždí, používám sušené a někdy je již načaté, tak třeba je vyprchané, nevím. Tak jsem poslední dobou začla dělat v pekárně. Ale poněvadž je uvedeno-tužší těsto,tak nevím,jestli to opravdu mělo být tak "tužší".Pak se mi zdálo,že jak se šnečci pekli u sebe,že se hůře "propékali". Ale chuťově=luxus :-)

    • Jana T.
      Jana T. | 21. 2. 2008 23:24

      Terezko, díky za nápad, zase jsem o něco chytřejší. Myslím, že to bude vypadat daleko lépe, než klasické buchtičky a chutnat jistě také. K rozinkám přidám ještě trochu nasekaných ořechů.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 21. 2. 2008 13:27

      No vidíte, a ja takto robím dukátové buchtičky už dobrých 25 rokov, recept mám z časopisu Život a iné by som už nerobila, nechutia nám tak. Každý má iné chute :)))

    • Andra
      Andra | 20. 2. 2008 20:43

      Buchticky robim rovnako ako p. Spacilova. Je to najjednoduchsie a hlavne rychle. V takomto tvare ich vidim prvy raz, hoci nevylucujem, ze recept je dobry. Keby som si vsak v restauracii objednala dukatove buchticky a priniesli by mi tieto slimaciky, tak by som si myslela, ze casnik mi priniesol omylom ine jedlo.

    • Zdena Spáčilová
      Zdena Spáčilová | 20. 2. 2008 12:09

      Buchtičky jsem dělala podle svého, ale v podstatě ten můj recept je skoro stejný ,jako váš.Buchtičky jsem vykrajovala lžičkou a jak píše paní Jarka házela jsem je jen tak na plech ,lžičku jsem si vždy namočila v rozpuštěném másle.Jen příště,aby byly ještě vzhlednější je trochu zakulatím .Krém dělám tak ,aby nebyl hustý dám více mléka asi na jeden sáček pudinku tři čtvrtě litru mléka ,přidám rum a je to mnamka.

    • Heda
      Heda | 14. 2. 2008 10:33

      Tak buchtičky jsou nadýchané (bez hrozinek) připadalo mi že jich mám moc tak jsem pár naplnika povidlama a bohužel neochutnala(nezůstalo).Krém jsem dělala klasický příště udělám podle receptu.Dávám 1*

    • Pavla Opravilová
      Pavla Opravilová | 19. 2. 2007 16:06

      Opravdu výtečné. Nelze jinak, než doporučit!!!

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 2. 2007 13:38

      Šarka, ďakujem, som rada, že chutili. Prajem dcérke skoré uzdravenie.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 15. 2. 2007 22:01

      Dcera je nemocna a dnes jsem ji donesla ze skolni jidelny buchticky s kremem. Kremu bylo hodne a tak me prosila, zda bych ji ke zbytku neudelala buchticky, ze si je da i k veceri. Zkusila jsem tyto a mooooc ji chutnaly, pry mnohem lepsi, nez od jejich kucharek. Delala jsem jen z pulky davky a zbytek jsme snedly jen tak k caji a byly skutecne vynikajici, davam velkou 1.

    • Jana
      Jana | 26. 7. 2006 08:48

      Maizena je kukuřičný škrob,Solamyl bramborový.Můžete bez problémů použít kterýkoliv z nich.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 7. 2006 10:36

      Ten anonym som bola ja : )))

    • Anonym
      Anonym | 22. 7. 2006 09:15

      Lenka, použite hocijaký škrob.

    • Lenka
      Lenka | 20. 7. 2006 18:58

      Maizena je jemný bramborový nebo kukuřičný škrob, teď nevím který, něco podobného solamylu, a myslím, že je jedno, který se použije. Já používám solamyl.

    • pavla
      pavla | 18. 7. 2006 20:38

      rada bych zkusila vas recept ale bohuzel netusim co je meizena... moh by mi to prosim nekdo prozradit?

    • Janinka
      Janinka | 8. 6. 2006 15:51

      Skvělé, S K V Ě L É - jinak už asi dělat nebudeme!

    • Janinka
      Janinka | 7. 6. 2006 17:48

      Zrovna mi těsto na buchtičky kyne - a teď takovýto zlepšovák :-)) Přiznám se, že normálně (když spěchám), tak celé těsto přenesu na hlubší vymazaný plech, tam rozválím a rozkrájím rádýlkem na čtverečky - to je asi úplně to nejrychlejší, jak udělat buchtičky. Ale dnes tedy tolik spěchat nebudu a udělám šnečky - buchtičky podle Terezky. Děkuji za inspiraci!

    • ivanka
      ivanka | 6. 6. 2006 17:47

      zapomnela jsem uplne napsat,ze ma foto byla spatna,tak ji sem nedali,to mne mrzi,ale stejne dekuju

    • ivanka
      ivanka | 23. 5. 2006 14:33

      tak jsem konecne nasla jaksem poslat foto.snad dorazi.uz je poslane.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 5. 2006 07:03

      Ďakujem : )))

    • ivanka
      ivanka | 12. 5. 2006 13:15

      tak...pani TEREZKO...vyborne testo,nadherne se snim pracuje.krasne drzi,netrha se a nadherne voni...delala jsem je plnene jako ceske buchty a moje prvni ceske buchty v zivote a krasny...vysly nadherne,az prijde manzel vlozi fotku...dekuju...nenasla jsem recept od vas na ceske buchty,tak jsem to riskla z tohoto vaseho testa...to byla aspon trochu jistota,ze to bude dobre...od vas totiz mi vzdy vse vyslo,od jineho autora bych to napoprve neriskovala...dekuju a zaslouzite milion jednicek....

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 8. 3. 2006 14:54

      Neskúšala som to s plnkami, ale v takom stave ako som ich upiekla, keď ich bol nadbytok, tak som časť urobila s krémom a časť som ešte teplé pocukrovala ako buchty. Chutia nám aj bez náplne.Sú tam hrozienka a škorica, ale stálo za to by to skúsiť ako závin s plnkami.

    • K.V.
      K.V. | 8. 3. 2006 13:13

      PRIPRAVA BYLA VELMI RYCHLA A JEDNODUCHA.PANI TEREZO, NEZKOUSELA JSTE TO NEKDY JAKOBUCHTY? TU ROLADU NAPLNIT NADIVKOU, ROZKRAJET A DAT PECT JAK JSTE UVEDLA V NAVODU NA BUCHTICKACH? S MAKOVOU NADIVKOU CI TVAROHOVOU BY TO SLO.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 12:48

      Áno, cesto zviniete do rolády. Stáčajte na pevno, nie voľne. Ak urobíte viac cesta, rozdeľte ho. Stočená roláda by nemala byť hrubšia ako 2 cm, pretože cesto ešte nakysne. Prepiecť sa vám prepečie aj hrubšie, len na tanieri vyzerajú krajšie malé buchtičky, pretože ich ešte prelievate krémom. Ono aj tak si musíte tú buchtičku na tanieri rozseknúť, pretože celú do pusy nedáte.

    • Verča
      Verča | 28. 2. 2006 11:31

      Těsto se svine do rolády něco jako makový závin, představuju si to správně ? Jaký to má mít asi průměr, aby se to propeklo ? Ráda bych to o víkendu vyzkoušela.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 28. 2. 2006 08:26

      Dávam do predohriatej rúry a potom pečiem asi pri 190 - 200 st. Čas vám presný nepoviem, záleží od rúry. Sledujte povrch, aby bol stredne hnedý, nie príliš tmavý. Buchtičky sú malé, dlho to nebude.

    • Barbora Polakova
      Barbora Polakova | 27. 2. 2006 21:59

      na kolko stupnov a pribl ako dlho sa to pecie?? s kysnutym cestom nemam ziadne skusenosti tak preto sa pytam.dakujem

    • Anonym
      Anonym | 24. 2. 2006 16:53

      Je to oblúbené jedlo našej rodiny.Dávame jasne 1.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 24. 2. 2006 06:52

      Prosím, opakujem, neberte slová v slovenčine a češtine za totožné. Ak u nás kúpite dukátové buchtičky v obchode, vôbec nemusia mať tvar buchtičky. Jednoducho majú tvar taký, ktorý vznikne po oddelení, často je to mnohosten : )))

    • Anonym
      Anonym | 23. 2. 2006 15:54

      Buchtičky doma peču, rozkrájím hady, ale není mi jasné, jak se ze šneka stane buchtička - kostka. Když nakrájím plněnou roládu, tak je z toho šnek a pak už zase nevím .... Jedině, že tomu šneku říkáte buchtička :-) Určitě to bude dobré, i když jsem to nepochopila.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 23. 2. 2006 15:15

      Roládu narežete a každý kúsok ukladáte zvlášť na plech ( aj keď tesne k sebe). Po upečení kúsky oddelíte a uložíte ešte teplé na tanier a prelejete krémom. Pojem buchtička u nás znamená možno niečo iné ako u vás , neberte to doslovne, toto jedlo sa takto volá. U nás dostať kúpiť v obchodoch aj hotové upečené dukátové buchtičky , krém si samozrejme doma urobíte, a majú rôzny tvar, podľa toho, ako sa po upečení oddelia. Tie doma upečené sú ale rozhodne chuťou niekde inde ako tie z obchodu.

    • Anonym
      Anonym | 23. 2. 2006 15:04

      Já nepochopila, ve které fázi se z rolády stane buchtička. Prosím poraďte.

    • dasa
      dasa | 23. 2. 2006 11:27

      vypadá to skvěle, určitě vyzkouším, díky za další skvělý recept

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 23. 2. 2006 08:32

      Hm,takové vylepšené dukátové buchtičky.A určitě budou rychlejší.Díky Terezko !

    • Eva Furianová
      Eva Furianová | 22. 2. 2006 17:46

      Terezko, diky, moc dobré!!-))Dávam 1.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maizena Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí pečeně na divoko

    Hovězí pečeně na divoko

    Výborný karamelový likér

    Výborný karamelový likér

    Halušky podle Daniely

    Halušky podle Daniely

    Ovocný salátek

    Ovocný salátek

    Bramborové klobásy

    Bramborové klobásy

    Rychlý jahodový koláč

    Rychlý jahodový koláč

    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

    Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

    Nepečené kokosové kostky

    Nepečené kokosové kostky

    Penne se špenátem

    Penne se špenátem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    38
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Americké lívance
    Americké lívance

    Zajímavé články

    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    Rozhovor s René Levínským o uzavřeném školství a jedné špatné predikci

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Dudácký guláš
    Dudácký guláš
    Dügün corbasi, svatební polévka
    Dügün corbasi, svatební polévka
    Duhový dort
    Duhový dort
    Dukátové buchtičky "mňam"
    Dukátové buchtičky "mňam"
    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
    Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
    Dukátové buchtičky III.
    Dukátové buchtičky III.
    • Recepty.cz
    • Dukátové buchtičky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí