Dukátové buchtičky III.

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme do omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Pak z těsta vyválíme asi 2 cm vysoký plát a krájíme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme vykynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem.
2
Vanilkový krém: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka S.
    Hanka S. |

    17. 1. 2015 13:58

    Není uvedeno, kolik rozehřátého másla, a krému musí bý rozhodně alespoň dvakrát víc. A myslím, že by v něm mělo být víc mléka, je moc hustý. Jinak ale buchtičky moc chutnaly.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 1. 2012 20:35

    ...žloutky do těsta určitě čtyři nedávám, rozinky mít v buchtičkách taky nemusím a krému máme rádi víc, takže ho dělám z většího množství a s kapkou rumu ;-) ...

  • Markéta
    Markéta |

    19. 5. 2011 16:03

    Děs. :-X

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 11. 2010 09:11

    :-X