Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Buchtičky
    • 300
      g polohrubá mouka
    • sůl špetka
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 50
      g rozpuštěné máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      kostka droždí 21 gramů
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra dle chuti
    • 120
      ml mléko vlažné
  • Krém
    • 1,1
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem. Mouku se solí a citronovou kůrou smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rum, cukry a rozdrobené droždí. Přilijeme část vlažného mléka a mírně promícháme na řídkou kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Poté přilijeme vlažné máslo, olej a zbylé mléko. Vše vymícháme na hladké nelepivé těsto, které pod utěrkou na teplém místě necháme vykynout (cca 30 minut). Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a uděláme z něj malé, zhruba stejně velké kuličky - buchtičky, které vkládáme do remosky vedle sebe. Další kynutí buchtiček už není nutné, po zaplnění dna remosky kuličkami zaklopíme remosku vrchním dílem, remosku zapneme a pečeme cca 30 - 35 minut dozlatova. Během pečení buchtiček si připravíme vanilkový krém: litr mléka s cukrem a rumem si dáme vařit do hrnce. Ve zbylém mléce rozmícháme dva vanilkové pudinky, které po vzkypění mléka v hrnci za stálého míchání přilijeme. Pudinky dle návodu na obalu provaříme a poté odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme na plátky pokrájené máslo, které necháme za stálého míchání rozpustit. Buchtičky od sebe oddělíme, rozdělíme na talíře, kde je přelijeme vanilkovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: