
|
moje hodnocení:
4,5
RADA: Jak skladovat vejce?
RADA: Jak na domácí máslo?
RADA: Jak na domácí puding?
23. 3. 2017 08:09
Dobrý den , kolik žloutku do buchtiček a kolik žloutků do pudinku ? nejak se v tom ztrácím . ;-) ;-)
29. 2. 2016 13:42
A kde je rum?
9. 2. 2015 10:21
Muzu se zeptat na jak velky pekac je tohle mnozstvi a na kolik je to porci?
20. 1. 2015 08:55
Výborné a rychlé s těstem se parádně pracovalo :-)
30. 9. 2014 17:22
Na hovno hrozně :-$
31. 8. 2014 11:40
Vynikající těsto, po vykynutí se s nim perfektně pracovalo. Trochu mi zbylo, tak jsem udělala větší tvarohový koláček. Moc děkuji! :-)
29. 7. 2014 12:10
Skvělý recept. Buchticky se krásně povedly a byly hned pryč. děkuji za recept
28. 6. 2014 10:49
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* Suprové, výborné, nejlepší kynuté těsto jaké jsem kdy dělala. Buchtičky jsou krásně nadýchané a mňamozní. Super recept :-) :-) :-) :-) <3 <3 <3 <3
19. 6. 2014 21:08
Skvělá rada :-D
28. 3. 2014 14:05
Skvely recept, velmi snadna priprava testa neni vubec tuhe jako byva kynute. Krem taky vyborny, udelala jsem ho hned vic. Parada, rozhodne doporucuji!!! Misto masla jsem dala heru a povedlo se na 1* :-)
18. 2. 2014 15:00
SUPER NÁPAD :).. Právě odzkoušeno a paráda!!! Jinak těsto bomba,dobře se s nim pracovalo . díííky za recept
29. 11. 2013 11:59
Já z těsta vyvalim valecky asi 2 cm široké a dlouhé podle plechu. Ty kladu vedle sebe a mastím, potom je rozkrajim na šířku kartou a ještě pomastim nahoře. Je to velmi rychlé, nevysusi se.
29. 11. 2013 11:47
Nebojte se těch kvasnic, je to jednoduché. A jsou opravdu výborné. Já veškerá kynuta těsta dělám od oka, ale tady se vyplatí dodržet postup. Taky dělám krém z litru a i když jsou super i z mrazáku, nám nikdy nezbydou :-)
22. 11. 2013 12:49
Výborné, jen krému je pro 4 málo a dělám ho víc. Rozhodně ale na pětku recept není :-( .
15. 10. 2013 21:12
Tak jsem upekla, buchticky vyborne, testo super, asi pouziju i na plnene buchty, krasne se s nim pracuje. <:-) <:-)
27. 9. 2013 19:58
Já buchtičky v pekáči pomašluji smněsí másla a héry nejsou suché a přepuštěné máslo z nich krásně voní. :-))
20. 8. 2013 13:22
Recept jsem vyzkoušela a super, jen krem bych doporučila udělat min. Z celého pudingu, tedy dvojité davky, jelikož ho v poměru buchtiček bylo dost málo. U krému bych ještě doporučila dát méně cukru. Já dala polovinu a i tak byl dost sladký. Jinak nám chutnalo :-\
30. 3. 2013 10:00
Tak jsem dnes udělala tento recept,ale do těsta jsem dala 100g cukru,a krem jsem udelal z 1l mleka a dvou pudingu trusku rumu na chut.a všem to chutna a děti se olizujou pusinku.děkuji že jsem našla tento recept je opravdu super.a mně nejvic chutna samotna buchticka.jiné už dělat nikdy nebudu. :-) :-)
28. 3. 2013 11:46
Velmi dobrý recept, ale nevím jak vám , ale mě ten krém vyšel ve velmi malém množství.. proto doporučuji udělat z dvojité dávky ;)) :D
24. 2. 2012 13:04
Výborné buchtičky! Vždy jsem kupovala z obchodu, ale to se fakt nedá srovnat. Už budu jen péct. A dala jsem víc cukru (asi 80g =4 lžíce). Aby nebyly buchtičky zvrchu moc vysušené (jak píše Iva.ojoj), přikryla jsem pekáček ze začátku plechem. Ke konci jsem ho sundala a buchtičky za chvíli krásně zhnědly. Přikrýt se dá třeba i alobalem nebo pečícím papírem
8. 9. 2011 08:26
s těstem se pracovalo skvěle, krásně se upekly, ale ikdyž jsem postupovala přesně podle receptu, zdají se mi takové bezchutné, nebo jako by jim něco chybělo. možná víc osolit nebo osladit, fakt nevim. A ještě, co dělat, aby nebyly ze shora suché (ikdyž jsem je omastila)?
26. 8. 2011 15:33
niečo si musel vynechať, a najskôr tie kvasnice,30gr., to je skoro celá kocka, to musí vykysnúť a 2 dcl mlieka, na pol kila múky, je tiež v pohode. Niekde si musel špatžne počítať.
26. 8. 2011 14:14
Strašně mě to mrzí, ale těsto mi nevykynulo. Zdálo se mi neskutečně řídké :-( A kolikže toho cukru? Jen 30g? Já to buď nechápu, nebo jsem tupouš....
19. 6. 2011 15:37
je to velmi vynikajici kdyz jsem to delala po prve bala jsem se ze to zkazim :-( ;-) ale ted se mi to vede
29. 5. 2011 11:36
Tak jsem před chvilkou vyndala buchtičky z trouby, vůbec nevím, jestli budu dělat krém, protože jsem tady sice jen s manželem (děti a vnučky jsou dnes doma) a pocukrované mizí rychlostí blesku. Udělala jsem bez rozinek a teď otevřu domácí šv.povidla a je konec. Musím v týdnu zopakovat, máme sice rádi maso, ale tohle je něco delikátního, takové přesně jako od babičky a takto budu dělat i buchty s náplní. Úžasnéééééé :-) :-* :-) :-) :-)
29. 5. 2011 10:24
Jsou vyborny uz budeme delat jenom tyhle.jsou fakt skvely.dekuji za recept :-) :-) :-) :-)
16. 4. 2011 19:05
Dobrý deň. Vedel by mi niekto poradiť, ak by som chcela robiť cesto na buchtičky zo sušeného droždia, ako mám postupovať a hlavne, aké množstvo droždia mám použiť? ohľadom kysnutého cesta som amatér, iba sa učím, niečo sa podarí, niečo nie. ďakujem :-[
19. 3. 2011 12:03
VYNIKAJÍCÍ buchtičky,..!!!Snedli jsme je na posezení..Příště budu dělat z dvojité dávky!:-)Díky za recept ;-)
13. 3. 2011 22:31
Výborné buchtičky, dělám vždy z dvojité dávky a přebytky dávám do mrazáku. I po rozmražení chutnají výborně a stačí jen rychle připravit krém a obídek je hotový raz dva.
2. 2. 2011 16:00
Jsou výborný, přítel už jiný jíst nachce.My se o buchtičky se sousedy nedělíme. Nám žádný nezbyli, snědli jsme je studený. ;-)
3. 1. 2011 17:28
dobry vecer.tak dneska jsem zkusila vanilkovy krem a je vyborny.jen na muj vkus hrozne sladky.priste dam min cukru.delam dvojtou davku,je nas hodne ;-) ale jinak davam za jedna
4. 10. 2010 20:38
Z těsta vyválím slabší válečky,nakrájím na potřebnou velikost,zakulatím,naházím do vymaštěného pekáčku,mašlovačkou urovnám a potřu....-je to fofr:-)).
4. 5. 2010 14:03
Zapomněla jsem dodat, že na množství buchtiček by to chtělo tak trojitou dávku krému a pozvat sousedy :-)
4. 5. 2010 14:01
Buchtičky byly výborné, přímo vynikající, sladila jsem podle svého. Krém jsem vařila moc dlouho, takže zhoustl, ale to byla moje chyba. Sladila jsem ho lehce, taky výborný.Dávám velkou 1
9. 4. 2010 07:39
já jsem si to navíc ulehčila- jsem tele na kynutá těsta tak jsem těsto svěřila pekárně a je super
19. 1. 2010 14:25
Dělala jsem dnes krém, z dvojité dávky a byl skvělý. Přehlédla jsem, že se má dělat v horké lázni, tak jsem ho udělala přímo v hrnci na sporáku a bez problémů. Díky.
9. 12. 2009 17:52
Zkusím to ,ale vypadá to slibně
7. 4. 2009 18:26
Nejsem velký mistr na kynurá těsta,ale tohle je super !! Jednoduché a hlavně moooc dobré !! Dávám za 1 !! :-) Skvělý recept
4. 3. 2009 19:09
Zatím mám hotový krém, který jsem udělala z dvojnásobné dávky a počítám, že to bude tak akorát. Za chvilku vyndám buchtičky, tak snad to bude dobrota. Krém je moc dobrý, zhoustnul mi moc pěkně, přidala jsem trošku rumu.
16. 1. 2009 12:23
Moc dobrý recept. Krém jsem dělala rovnou dvojitý a stejně ho bylo málo, příště udělám z litru mléka v poměru k buchtičkám, kterých bylo na cca 4 slušné porce. Ale co určitě DOPORUČUJI - buchtičky více oslaďte, dala jsem 100g! A krém naopak méně! Tam jsem místo 6 lžic curku (při dvojité dávce) dala jen 4 slabé a bylo to sladké až kam. A samozřejmě co nesmí chybět - alespoň lžíce rumu do krému. Jinak moc dobré!! Dávám 1.
16. 1. 2009 12:23
Moc dobrý recept. Krém jsem dělala rovnou dvojitý a stejně ho bylo málo, příště udělám z litru mléka v poměru k buchtičkám, kterých bylo na cca 4 slušné porce. Ale co určitě DOPORUČUJI - buchtičky více oslaďte, dala jsem 100g! A krém naopak méně! Tam jsem místo 6 lžic curku (při dvojité dávce) dala jen 4 slabé a bylo to sladké až kam. A samozřejmě co nesmí chybět - alespoň lžíce rumu do krému. Jinak moc dobré!! Dávám 1.
1. 7. 2008 11:58
Zkoušela jsem krém a byl výborný dělala jsem z dvojté davky.
16. 4. 2008 16:16
Buchtičky jsou moc dobré jenom málo sladké, samotné se jíst nedají. Krém je zase sladký moc. Ale v průměru je to akorát :)
21. 1. 2008 15:53
Teď jsem si znovu četla recept. Rozinky do dukátových buchtiček jsem nikdy neslyšela ani neviděla. To s tím tvořítkem na led je bezva fór! Ale asi zůstanu u mého vykrajování lžičkou jak jsem psala nedávno. Je z toho nejméně nádobí. A pokud buchtičky po promazání dáváte těsněji k sobě, tak přestože do pekáčku vhazujete lžičkou "nevzhledné" kousky, po upečení jsou jedna jako druhá!
21. 1. 2008 15:39
Milá P. S., to je bezva vychytávka:-)))
21. 1. 2008 13:26
Nesmějte se ,ale já vvválím těsto silnější - na výšku buchtiček a vykrajuji takovým tvořítkem na led.Co se dříve prodávalo s lednicí.Taková vanička a do ní se vložila taková mřížka.Tak tou.Pak také vykoupu v másle či sádlíčku.:-D PS
19. 1. 2008 02:02
Já vyválím válečky,nakladu vedle sebe na plech na šířku/cca 18 ks/ pomašluju a rozkrájím kolečkem na pizzu na malé kostičky,ještě pomašluji řez,hotové raz dva.
18. 1. 2008 10:49
Tak já taky vykrajuji kousky lžičkou. Rozpustím máslo v pekáčku, na jedné straně ho podložím např. talířkem, aby mi máslo steklo k jedné straně, do něj vhazuji ty kousky a pak je mašlovačkou přesunu nahoru a tak pořád až je plný pekáček. A na to množství buchtiček z půl kg mouky bych dělala krém z litru mléka a samozřejmě s rumem.
17. 1. 2008 18:34
A vychytávka od paní Jaroslavy je fajn! Vzpomněla jsem si, že to babička taky tak dělala ;o)
16. 1. 2008 16:20
Tak jsem je před chvílí dodělala a jsou přepychové!!! Jako od babičky :o) S krémem jsem dokonce měla problém, jak mi zhoustnul, musela jsem ředit ;o) Zkusila jsem osladit méně, jak tady někteří píšou a udělala jsem dobře, je to sladké tak akorát ;o) Dávám ta 1!
8. 3. 2007 14:26
Mám takovou drobnou vychytávku: buchtičky nepotírám každou zvlášť, ale vykrojím kousek těsta z mísy lžičkou, namočím do misky s rozehřátým máslem a kladu na pekáček jednu vedle druhé. Je to velmi rychlé.
8. 3. 2007 12:05
Výborné buchtičky.Nejlepší jaké jsme kdy měli,rodinka už jiné nechce,tyhle se úplně rozplívají na jazyku.Děkuji za recept.1*****
30. 1. 2007 13:48
Buchtičky jsem dělala poprvé a povedly se.Krém sice byl sladší, ale i mě zhoustl hned.Děti se olizovaly. Děkuji za recept
22. 8. 2006 15:18
Musim rict, ze buchticky byly super, rozpadaly se na jazyku :o) jen jsem je delala s drozdi v sacku ( susene), krem jsem delala z vanilkoveho pudinku a 3/4 l mleka, s trochou rumem, cukrem. Take velmi dobre.
30. 11. 2005 10:38
Tak problém se zhoustnutím krému jsem stejně jako Ivča neměla. Zhoustl fakt během pár minut. Jen mi to přišlo moc sladký. Přístě dám jen 1 lžíci cukru a 1 vanilkový cukr. Ale někdo může mít radši sladké krémy. Tohle ale bylo fakt příliš.
19. 10. 2005 12:04
Tak nevím, jestli jsme všichni pracovali podle stejného receptu, ale krém zhoustl ve vařící vodní lázni během tří minut, ani jsem se nestačila otočit. Podle mého názoru stačí začít pracovat až ve chvíli, kdy je vodní lázeň už horká.
9. 6. 2005 06:12
V tomto poměru krém moc nezhoustne, a ni by neměl! Není to hustý pudink, je to krém! A pokud vaříte ve vodní lázni, chce to trpělivost, trvá to přece jenom déle.
8. 6. 2005 18:59
Vynechala bych ten puding a dala bych tam jen lžičku škrobu a rum...:-)
31. 3. 2005 19:43
meli byste ten recept lepe popsat. pokousel jsem se to udelat a nejak se to nezdarilo, skoda materialu. kolik ceho /porad pridame mouku, posipeme moukou, prilijeme mouku, trochu cukru/, jak dlouho to kyne, po prve? po druhe? fakt tomu nerozumim.. ne vsichni sou profesionalove!!
9. 3. 2005 13:25
Měla jsem stejný problém s krémem. Nezhoustl. Ji
21. 2. 2005 18:04
No, zkoušela jsem krém podle receptu, ale nepodařilo se mi ho umíchat v hustý krém, pořád to bylo řídké, tak nevím, co jsem udělala špatně... :o(
22. 1. 2005 13:17
kde je rum?
1. 5. 2004 10:05
dobrý ale mělo byto 1111111111111 lidí ochhhutnat a pak by se vidělo