Pečená vepřová žebírka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg vepřová žebírka
    • 300
      g kečup
    • 100
      g cibule jemně nasekaná
    • 100
      g hořčice hrubozrnná(krémžská)
    • 1
      dl pivo Budvar 12°
    • 40
      g česnek jemně nasekaný
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, česnek, kečup, hořčici, pivo, sůl, pepř smícháme v hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme přes noc marinovat. Pak žebírka přeložíme na plech s pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 170° pečeme 30 - 40 minut. Podáváme s čerstvým chlebem nebo kynutou cmundou.
2
**Zdroj:** Jihočeské speciality

Komentáře k receptu

  • Jarmila Petráčková
    Jarmila Petráčková |

    26. 3. 2016 20:32

    Pekla jsem je taky déle, ale myslím, že to je normální a že záleží na tom jak jsou žebra obrostlá masem, nicméně po upečení to byla luxusní obíračka.

  • Simona
    Simona |

    24. 11. 2014 17:06

    Dobrota :-* Pekla jsem je o chvilku dýl.

  • Martin
    Martin |

    8. 3. 2014 09:19

    Ten obrázek je vážně hrozný, jak plíce kuřáka. To se nehodí k jídlu.

  • Děkanská Klára
    Děkanská Klára |

    30. 7. 2012 22:55

    V zahradnám grilu se opekly stejně dobře, byly excelentní O:-) !

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 2. 2011 13:18

    ...není :-D ;-)

  • MJG
    MJG |

    10. 2. 2011 10:58

    v postupu je ,ze pridame kavu. To je vtip?