Vepřová žebírka Balkán

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřová žebírka nebo vyšší kotlety
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • chilli
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 200
      g balkánský sýr
    • tymián
    • rozmarýn
    • 1
      ks červená cibule velká
    • 4
      ks rajčata velká, oloupaná
    • 250
      g kečup - jemný
    • 1
      hrst bylinky oregano, bazalka nebo koření na pizzu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, okořeníme pepřem.
2
Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
3
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku přidáme mletou papriku a chilli a přidáme nakrájená oloupaná rajčata, bylinky a zarestujeme.
4
Zalijeme kečupem a mírně podusíme, aby byly papriky křupavé.
5
Nakonec přidáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a necháme mírně roztavit. Můžeme také nastrouhaným sýrem pokrm jen posypat.
6
Podáváme s brambory, opékaným brambory nebo jen s chlebem.
7
Do omáčky můžeme přidat ještě nakrájené černé olivy.
8
Tento pokrm jde připravit i na grilu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    11. 2. 2008 14:27

    Dnes jsem to dělal s malými úpravami a bylo to výborné - 1.

  • roman procházka
    roman procházka |

    13. 7. 2006 11:23

    to by mohlo být dobré ,vyzkouším ihned !

Abecední seznam: