Vepřová žebírka Balkán

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl
    • 4
      ks rajčata velká, oloupaná
    • 5
      stroužek česnek
    • 200
      g balkánský sýr
    • pepř mletý
    • 250
      g kečup - jemný
    • tymián
    • chilli
    • rozmarýn
    • 4
      ks vepřová žebírka nebo vyšší kotlety
    • 1
      hrst bylinky oregano, bazalka nebo koření na pizzu
    • mletá paprika
    • 1
      ks červená cibule velká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

2
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a cibuli. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku přidáme mletou papriku a chilli a přidáme nakrájená oloupaná rajčata, bylinky a zarestujeme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Zalijeme kečupem a mírně podusíme, aby byly papriky křupavé. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený balkánský sýr a necháme mírně roztavit. Můžeme také nastrouhaným sýrem pokrm jen posypat.
4
Podáváme s brambory, opékaným brambory nebo jen s chlebem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

5
Do omáčky můžeme přidat ještě nakrájené černé olivy.
6
Tento pokrm jde připravit i na grilu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Roman Raba
    Roman Raba |

    11. 2. 2008 14:27

    Dnes jsem to dělal s malými úpravami a bylo to výborné - 1.

  • roman procházka
    roman procházka |

    13. 7. 2006 11:23

    to by mohlo být dobré ,vyzkouším ihned !

Další doporučené recepty: