Vepřová žebírka s čubricou na zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová žebírka cca
    • sůl
    • 1
      lžíce čubrica dle chuti, cca
    • olej
    • 1
      ks cuketa mladá, neloupaná
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks pórek menší, nebo půlka
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 3
      stroužek česnek 2 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka si nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninou, kterou posypeme troškou kořenící směsi čubrica a buď dle chuti osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na zeleninu poskládáme připravená žebírka, která pokapeme troškou oleje, pekáč nebo remosku bez podlévání zaklopíme a pečeme cca 80 minut (v předehřáté troubě na 180 stupňů).

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

3
Poté odklopíme, zkontrolujeme zda není třeba podlít a přelít výpekem. Při pečení v remosce většinou není nutné vůbec podlévat, zelenina pustí šťávy dostatek i na přelití a dopékáme doměkka a dozlatova. V troubě dopékáme dozlatova a doměkka bez zakrytí, a to si případné podlití snadno ohlídáme.
4
Podáváme s bramborem, noky nebo těstovinami, kdy vyndáme žebírka stranou (klidně již na talíře) a vařenou přílohu dle vlastního výběru smícháme se zeleninou a výpekem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: