Přírodní krkovička se zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Dle počtu strávníků
    • plátky krkovičky bez kosti - libovější
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • olej
    • kysané zelí
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme, zlehka okmínujeme a jemně poprášíme hladkou moukou. Plátky zprudka osmažíme v pánvi s troškou rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Plátky uložíme v teple, do výpeku přidáme zelí (na osobu cca 1 šálek 200-250 ml) a dále smažíme za občasného promíchání.
2
Zelí budeme nechávat na skus, takže žádná dlouhá tepelná úprava. Ke konci zakápneme zelí troškou sojové omáčky nebo jen opepříme a osolíme a podáváme.
3
Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a sklenicí vychlazeného piva. Vhodné jsou i brambory.

Komentáře k receptu

  • Romana
    Romana |

    12. 11. 2016 15:46

    Rychlá a delikatesní, přílohově opravdu stačí jen chléb a ani to pivečko být v mém případě nemusí být :D

  • Mirka20
    Mirka20 |

    11. 3. 2016 19:02

    Skvělá, rychlá, bez chybičky.