Medová žebra

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg uzená žebra
    • 100
      ml cider venegal
    • 100
      ml sojová omáčka světlá
    • 5
      lžíce med
    • 1
      lžička zázvor strouhaný
    • chleba k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze spodní strany žeber stáhněte tuhou blánu. Pak je překrájejte na menší kusy, vložte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a povařte 30 minut. Cider, sójovou omáčku, med a zázvor dejte do kastrůlku a přiveďte k varu, povařte asi 30 minut. Žebra osušte, vložte do pekáče a potřete svařenou marinádou. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte asi 40 minut. Během pečení žebra každých 10 minut znovu potřete marinádou, při posledním potírání vlijte její zbytek do pekáče. Upečené maso podávejte s krájící čerstvého chleba.
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cider venegal Med Sojová omáčka Uzená žebra Zázvor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: