Grilovaná žebra s vínem a brusinkami

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 160 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová žebírka
    • olivový olej
    • 250
      ml červené víno
    • 2
      lžíce cukr
    • 100
      g brusinky
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ho necháme vychladnout. V míse smícháme olivový olej s vínem, cukrem a brusinkami.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Do směsi naložíme maso a necháme ho alespoň 1 hodinu marinovat. Pak žebírka dáme na rozpálený gril a pečeme z obou stran. Během grilování potíráme maso zbytkem marinády.

RADA: Podívejte se, co vše se dá připravit z vepřového masa!

3
Připravte si dvojnásobné množství marinády, polovinu svařte na hustou omáčku, kterou můžete servírovat k pečeným žebírkům.
4
Další recepty najdete v červencovém čísle časopisu Blesk Vaše recepty. Zakoupit si ho můžete na stánku za 9,90 Kč.
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cukr Olivový olej Sůl Vepřová žebírka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.