Grilovaná zelenina

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks cuketa
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      ks lilek velký
    • zelená paprika a 2 červené papriky
  • Dresink
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 6
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      stroužek prolisovaný česnek
    • 3
      lžíce balzamikový ocet
  • Na dokončení
    • petrželka lístky
    • bazalka lístky
    • olivy
    • máta lístky
    • kapary

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a dáme grilovat.
2
Když je zelenina dogrilovaná, doplníme ji olivami, kapary a zelenými bylinkami.

RADA: Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?

3
Ingredience na dohotovení můžeme úplně vynechat a nechat jen prostou grilovanou zeleninu.

RADA: Pečená zelenina z trouby

4
Výborná je s česnekovou bagetou, tousty nebo jako příloha k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Barca
    Barca |

    15. 5. 2015 12:26

    tiez som piekla na plechu (el.truba - 220 stupnov, gril, asi 30minut), len dam nabuduce trochu menej octa, ale inak fakt mnamka. Nakoniec som posypala sezam. a lan. semienkami. Priloha: kuskus a ryza s cizrnou. Palec hore!

  • Julie Dobrovodska
    Julie Dobrovodska |

    24. 4. 2015 11:55

    Vynikajici :)

  • Daniela
    Daniela |

    8. 8. 2014 08:16

    Doporučuji ještě posypat nastrouhaným balkánským sýrem :)

  • miko
    miko |

    25. 6. 2013 20:40

    Mohu poprosit o více receptů na grilovanou zeleninu?Díky,:-)

  • Nevlidová Anna
    Nevlidová Anna |

    15. 9. 2011 20:01

    Gril nemám, tak jsem jí normálně zprudka pekla a ani dohotovení jsem nedělala. Byla vynikající a bude častějš.

  • Jahnova
    Jahnova |

    7. 7. 2011 10:32

    Vyborna a zdrava letni vecere, bez masa se obejdeme, staci bageta ;-) :-) .

  • Cviklová
    Cviklová |

    11. 6. 2011 18:50

    Musím říct, že mě zelenina chutnala skorem víc jak samoté maso. A s tou slaninkou je to dobrý nápad, aspoň to jedl i můj chlap a taky mu chutnalo :-) .

  • Klara Sebakova
    Klara Sebakova |

    21. 11. 2009 01:27

    Take takto pripravenou zeleninu miluji. Spatne nejsou ani jeste cele ocistene zampiony. Vyborne je taky zeleninu podlozit prorostlejsi anglickou slaninou.

Další doporučené recepty: