Plněná sekaná pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      naťové cibulky
    • 200
      g tvaroh
    • 2
      lžíce hořčice
    • 800
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • 1
      kg kapusta
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 125
      ml šlehačka
    • 50
      g anglická slanina
    • petrželka
    • 1
      ks žemle z minulého dne

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housku namočíme do studené vody. Naťové cibulky očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Spolu s lžící hořčice je vmícháme do 150 g tvarohu. Pak uhněteme mleté maso, dobře vymačkanou žemli, vejce a okořeníme. Mletou hmotu položíme mezi dva kusy fólie a vyválíme čtverec o velikosti 25x25 cm. Na tuto hmotu rozdělíme připravený tvaroh a na jedné straně necháme volný okraj. Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a rolku vložíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme v předem vyhřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) zhruba hodinu.
2
Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě 15-20 minut. Cibuli nakrájíme na plátky. Slaninu nařežeme na drobné kostičky, které opečeme na rozpáleném tuku. Přidáme cibuli a společně pomalu opečeme. Růžičkovou kapustu slijeme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Pečeni vyjmeme. Výpek rozředíme 1/8 litru vody a opatrně vmícháme smetanu, zbylý tvaroh, hořčici a krátce povaříme. Kapustičky rozložíme na ploché míse, na ně upravíme sekanou pečeni a ozdobíme petrželkou. Chutná s opečenými brambory.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • petka
    petka |

    20. 2. 2006 15:51

    Vypadá moc zajímavě...