Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Andinkaaa

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Sekaná
    • 500
      g mleté maso - hovězí Maso dle chuti já dávám půl na půl nebo mix už koupím.
    • 400
      g mleté maso - vepřové
    • 1
      ks cibule střední
    • česnek
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks rohlík
    • mléko
  • Náplň
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks nakládané okurky
    • baby karotka používám mraženou
    • 3
      ks párek klasické striptýzky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do robota na těsto, nebo do mísy si dám maso nakrájenou cibuli, koření, vajíčko.
2
Pak nakrájím starší rohlíky na kostičky( je dobré to dodržovat z čerstvých to nebude ono). Poleju mlékem a rozmačkám né uplně na kaši spíš na takové žmolky takže s mlékem opatrně (pokud to přeženeme tak ho z rohlíků vymačkáme) přidáme do mísy s masem a promícháme /v robotovi to nechávám i pět deset minut/, a pak to ještě pořádně rukama spracuju do kuličky s kterou bouchám o misku aby se to pěkně spojilo. Pokud těsto je řídké přidává se strouhanka pokud nedrží tak vajíčko nebo trochu mléka. Nakonec vezmu pečící papír na který sekanou rozprostřu do obdélníku asi 2,5 cm vysokého a pěkně poplácám abych docílila úplného spojení.
3
Náplň
4
Grif na vejce
5
- vaříme ve vodě s kapkou oleje
6
- nemusíme čekat než schladnou stačí vzít přes utěrku do ruky a lžičkou zajet pod skořápku a vejce vydloubneme.
7
Vejce, párek, okurek a baby karotku rozprostřeme do prostřed pěkně na sebe do spodu třeba karotku na to parek na ně vejce a okurek, náplní nešetřím dám tám toho spoustu ikdyž to vypadá že se to nevejde.
8
Pak pěkně si to otočím k sobě na stojato a levou rukou levou stranu a pravou pravou stranu a snažím se to uzavřít zahladit spoje , pak ji pekne hladim vezmu nakonec bílek a bílkem jí pěkně pomažu a hladím.. pak zabalím do pečícího papíru kterým jí stáhnu a dám do toruby na 210* zakrytou na 15 minut nemusím ji podlévat za 15 minutek jí rozbalím a podleju vodou a peču na 180* za 30 minut jí odkreju a až je na ní kůrka je hotová :) papír může pod ní zůstat ja ho otrhám vždy aby nepřekážel aspon nemusíte drhnout pekáč. Dělám k sekané kaši takže šťávu nepoužívám.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.