Afroditina řecká sekaná plněná fetou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Smith-P.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks houska
    • mléko
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná 1-2
    • 200
      g sýr 100-200, sýr Feta
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • jalovec
    • 10
      ks olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme "bochník", delší než oba kousky fety položene v řadě za sebou. Bochník trošku připlacatíme, doprostřed položíme fetu a na to druhou čast směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zasa pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed. Předáme do zapékací mísy a pečeme cca. 1,5 hod. při 200 °C.
2
Podáváme např. s bramborami dle mého receptu [[http://www.recepty.cz/recept/atlasovy-recke-patates-sto-fourno-15961|Atlasovy řecké patates sto fourno]] a tzatziki dle receptu [[http://www.recepty.cz/recept/tzatziki-originalni-recky-recept-14264|TZATZIKI - originální řecký recept]]. "Kali orexi" aneb dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    8. 3. 2013 12:43

    Začátečník podle vlastního uvážení vařit neumí a ti zkušenější taky rádi zkusí něco nového, co nechtějí vyhodit do koše. Madam je zkušená dost a jen reagovala na chyby. Někteří jsou chytří jak opice od přírody.

  • Josef Burián2210
    Josef Burián2210 |

    8. 3. 2013 07:53

    jestli jste se odvazila varit tenoto recept tak jtse mela dělat podle svých uvžení(madam vzdy se neda řídit jen receptem) :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    5. 1. 2012 09:24

    Částečně jsem opravil, zbytek množství ingrediencí musí doplnit autor...

  • Ladia
    Ladia |

    5. 1. 2012 08:42

    Již po třetí se snažím odeslat komentář: :'( Zařazení maso mleté. Bylo by dobré upravit množství surovin, takhle není pro začátečníka zcela jasné zda se jedná o kusy nebo kila... A dále prosím o úpravu odkazů v receptu.

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    15. 2. 2010 09:45

    Moc dobré, takové "chuťově odlehčené".

  • Nela Frodova
    Nela Frodova |

    4. 5. 2009 19:13

    výborné, udělala jsem vše. Měla jsem větší část jehněčího a méně vepřového masa. Bylo to dost cítit, ale kdo má rád, s fetou to nemělo chybu. Jen trochu brambory mě překvapily, na můj vkus zvláštní chuť, ale s tzatziky se to skvěle doplnilo. dávám za 1*

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    19. 1. 2009 21:03

    Tak to mè velmi těší. :-) Mimochodem, když chci fetu, tak jsem před pár měsíci objevil v Tescu výbornou balenou fetu. Prodává se to pod značkou Tesco, obsaženo je 200 g fety, dovoz přímo z Řecka, běžná cena 49 Kč. Je to mnohem lepší neź nějaké náhražky, jako např. ta Apetina, o které jsem psal v receptu. Pravá feta je sice dražší, ale mnohem chutnější a lahodnější. :-)

  • Tosca Rotigel
    Tosca Rotigel |

    19. 1. 2009 16:14

    Dnes jsem ten recept vyzkousela a.....velmi dobry :-))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 4. 2008 17:44

    Už jsou OK, díky za upozornění :-)

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    8. 4. 2008 17:26

    Lada: Zkoušel jsem odkazy, ale nějak mi nejedou...

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    8. 4. 2008 17:25

    Anka: Zadejte do vyhledáváni "TZATZIKI - originální řecký recept" (bez úvozovek) a zobrazi se Vám odkaz na recept.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    8. 4. 2008 16:03

    Klikněte na "TZATZIKI - originální řecký recept".

  • Anka
    Anka |

    8. 4. 2008 13:13

    Patrik kde nájdem originálny recept na TZATZIKI?Ďakujem Anka