Brokolicová nádivka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice (1/2 kg)
    • 6
      ks rohlík 5 - 6 starších
    • 200
      g anglická slanina (Uzený bůček)
    • 200
      g uzeniny (Špekáček, kabanos, gothaj...)
    • 2,5
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      ks červená paprika Pokrájená na kostičky
    • 1
      ks cibule Velká pokrájená a osmažená dozlatova
    • olej
    • 3
      stroužek česnek Velké posekané
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo Na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo pokrájíme a přidáme k rohlíkům spolu s paprikou, cibulí, rozšlehaným vejcem. Uzeninu a anglickou slaninu pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme, ke konci smažení přidáme posekaný česnek, ještě chvilku smažíme a pak přidáme ke směsi, kterou promícháme, dochutíme pepřem a solí-dle chuti, přendáme do pekáčku a dáme přikryté do předehřáté trouby tak na 20 minut.
2
Potom odkryjeme, doděláme vrchní kůrčičku, tj. asi dalších 20 minut pečení. Podáváme s bramborem, ale my jí máme nejraději se zeleninovým salátem. Výborná je i studená.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila Simonova
    Kamila Simonova |

    24. 11. 2016 19:41

    Moc dobrá s bramkaší k obědu a k večeři jen samotná s okurkem :-)) <3

  • Zita
    Zita |

    16. 5. 2016 15:25

    Vynikající s pěknou mozaikou, chutnala všem.

  • Věrka
    Věrka |

    28. 3. 2016 13:44

    Je výborná :-)

  • Renata
    Renata |

    30. 1. 2016 22:13

    Výborná nádivka, děkuji za recept, který stojí za to :-)) .

  • Šárka Kličková
    Šárka Kličková |

    2. 4. 2015 19:42

    Je to vynikajici nádivka. Dělala jsem jí s brkaší a pochutnali jsme si %)

  • Simona
    Simona |

    27. 3. 2015 06:08

    Nádivka bez chybičky!!!!!!!! Je pěkně barevná a chutná skvěle ikdyž ž není teplá. Rozhodla jsem se jí udělalat i na velikonoce. Dík za recept. <3

  • Zimová Lucie
    Zimová Lucie |

    19. 9. 2013 18:10

    Nádivka je móc dobrá, určitě zkuste až vám zbyde pečivo.

  • Laštůvková
    Laštůvková |

    11. 8. 2013 19:51

    Výborná záležitost, děkuji za inspiraci a dobrý recept.

  • tanadas
    tanadas |

    19. 3. 2013 14:31

    Je vyborna, jen jsem do ni pridala mlety muskatovy orisek, ktery do nadivky davam pokazde.

  • Radka Venclová
    Radka Venclová |

    16. 3. 2013 22:24

    Moc dobrá a taky pěkně barevná :-)

  • MartikK
    MartikK |

    18. 8. 2012 14:14

    Už jsem ji připravovala několikrát a je doopravdy výborná. Tentokrát jsem místo uzeniny a slaniny dala uzené maso a místo cibule jarní cibulku jen pokrájenou nesmaženou a opět si všichni pomlaskávali.

  • Vendula
    Vendula |

    22. 7. 2012 22:16

    Je výborná, děkuji za ní.

  • Maruška
    Maruška |

    7. 4. 2012 16:33

    Vejce jsem dala tři a z bílků dělala sníh, který jsem přidala až naposled. Je moc dobrá. Přemýšlela jsem o tom, že by se brokolice ani nemusela předem vařit, když se upeče.

  • Limberková Kamila
    Limberková Kamila |

    8. 1. 2012 18:18

    Do nádivky jsem "uklidila" ledasco se doma našlo z masa ;-) , celou papriku s brokolicí, přistrouhla jsem trochu muškátového oříšku. Je vynikající a jestli jíme i očima tak chválím dvojnásobně :-)) .

  • Martina
    Martina |

    8. 12. 2011 07:20

    Padly do ní zbylé párky a kousek salámu, udělala jsem ještě okurkový salátek a <3 <:-) :-*

  • Puf
    Puf |

    7. 9. 2011 12:19

    mnamka <:-)

  • Danuše
    Danuše |

    4. 8. 2011 17:19

    Je výborná a pěkně barevná, chutnala i ke svačině a určitě jí budu dělat častěji.

  • Bimbo
    Bimbo |

    19. 7. 2011 07:08

    dobrůůůtka :-P

  • Jan Zima
    Jan Zima |

    15. 6. 2011 12:54

    Nic složitého a moc dobré.

  • Jana
    Jana |

    27. 5. 2011 09:54

    Nádivka je výborná,právě dojídám včerejší zbyteček od oběda :-P

  • Zuzana
    Zuzana |

    9. 5. 2011 19:40

    Manžel brokolici skoro nenávidí a nádivku si i přidal ;-) :-D , je fakt výborná!!!

  • Eva1
    Eva1 |

    8. 5. 2011 18:16

    Brokolici máme rádi a toto je příjemná změna klasické nádivky. :-) ;-) ;-)

  • Lidka
    Lidka |

    25. 4. 2011 16:23

    Byla výborná, pěkně barevná a chutnala i dětem. Použila jsem uzené maso místo uzenin :-)) .

  • Jarka
    Jarka |

    18. 4. 2011 08:16

    Nikdy nezklame, proto i letos nebude na Velikonoce chybět ;).

  • Pavla
    Pavla |

    18. 3. 2011 09:21

    Na to,abychom jí ochutnali studenou,nám bohužel nezbyla :-( .Moc dobrá :-))

  • Květa
    Květa |

    19. 1. 2011 06:50

    Toto nemělo chybu!Podávala jsem jen s okurkovým salátem,lahůůůdka!!!

  • Benova Lenka
    Benova Lenka |

    25. 1. 2010 18:36

    Výborné. Dávam 1

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    22. 1. 2010 20:04

    Někdy do této nádivky, nebo nákypu jak říkám já, dávám místo uzeniny žampiony. Buď sterilované ve slaném nálevu a nebo normální podusím na cibulce a přidám do směsi.Ochutnejte, to nemá chybu!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    21. 1. 2010 20:05

    Fotku už jsem poslal,tak vydržte do zítra...:)Jiří

  • Dana K.
    Dana K. |

    21. 1. 2010 19:45

    Tak tohle už na první pohled musí být mňamka. Díky za inspiraci.

  • Pája S
    Pája S |

    21. 1. 2010 13:45

    Tak tyhle věci já můžu.Už je v oblíbených.Ty rohlíky to zlehčí.Místo kabanosu a slaniny bych volila uzený bůček.Za jedna, umím si představit tu mńamku.:-)

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    21. 1. 2010 12:24

    Také znám a děláme bez rohlíků.Jinak stejně.Když se přidá jen mouka mělo by se to malinko déle péct,jinak je to takové mazlavé.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    21. 1. 2010 11:48

    Jj,znám,nám ale chutná víc ten bez mouky a s rohlíky.V podstatě se může přidat-co dům dal:),proto už není potřeba bramborová příloha.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    21. 1. 2010 10:21

    Jasný, dělám něco podobného, koukni na brokolicový nákyp, v podstatě skoro stejný jen já navíc dávám strouhaný sýr - cihlu nebo nivu. A máš pravdu nejvíce mi chutná studená.Dávám Ti bodík.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    21. 1. 2010 08:54

    Mirko,fotka bude,ale někde jsem položil kartu z foťáku.....:-( Jiří

Abecední seznam: