Pudinkový dort z listového těsta a jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      l vanilkový pudink uvařený
    • 1
      kg jablka
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      hrst rozinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhat jablka, smíchat se skořicí, cukrem a rozinkami, vyválet z listového těsta 2 placky, peču v kulaté formě na dort o průměru 24 cm, na dno formy položit pečící papír, nebo vymazat. Vložíme placku, může být i po bočních stranách, na těsto střídavě vrstvit jablka, puding, piškoty (vyskládat po celé ploše), jablka, pudink, piškoty, nakonec přikrýt listovým těstem. Těsto pěkně zamačkat po krajích, aby pudink až se vše bude péct nevytekl. Můžeme vršek zalít ušlehaným sněhem z bílku (není podmínka). Pečeme v mírné troubě, dokud není povrch do zlatova. Nechat úplně vychladnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • JanaJin87
    JanaJin87 |

    17. 3. 2015 17:29

    Výborný :) Já to tedy dělám ne jako dort, ale na vyšším plechu jako klasické řezy a jako ovoce dávám broskve a jahody a taky je to dobré :)

  • ruženka
    ruženka |

    5. 1. 2013 17:06

    je lahodny je to opravdu mnamka ;-)

  • morehulka
    morehulka |

    2. 2. 2012 20:38

    Velmi dobrý!!!

  • arnošt
    arnošt |

    2. 7. 2011 13:42

    jedním slovem... seš píča !!!!!!!!!!

  • Markéta Sýkorová
    Markéta Sýkorová |

    8. 3. 2010 21:40

    Jedním slovem VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    27. 9. 2007 20:25

    Naprosto dokonalé, moc dobré a hlavně rychlá příprava, to ocenuji.

  • kasnika
    kasnika |

    22. 3. 2007 17:10

    Mám vyzkoušeno s jahodami a je to mňamózní :-)

  • petra
    petra |

    28. 2. 2007 14:30

    Myslíte že by se místo jablek dalo použít i jiné ovoce,případně namíchat více druhů pro lepší barevnost? Děkuji.

  • Martina
    Martina |

    2. 6. 2006 17:42

    já peču na plechu s obrubou,dělám jen jednu vrstvu,aby se ponakrájení nerozpadala.Je super!