• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
Napište svůj komentář k receptu

Francouzská gratinovaná cibulačka

autor: JanKucerik
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
Francouzská gratinovaná cibulačka
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Na vývar
    • 2
      ks mrkev větší čerstvá
    • 2
      ks petržel větší čerstvá
    • 1
      ks celer (stačí půlka)
    • 1
      hrst petrželová nať
    • 2
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks kuřecí játra (nejlépe skelet od řezníka)
    • 8
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý na dochucení čerstvě pompletý
    • 2
      l studená voda (pozor ne teplou)
    • 2
      ks cibule
  • Základ na cibulačku
    • 3
      ks cibule nejlépe velká bílá
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý čerstvě umletý
    • 30
      g máslo (poctivé české, žádné experimenty)
  • Na dokončení cibulačky
    • 1
      ks francouzská bageta
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán (pravá cibulačka obsahuje sýr Gruyré)

Postup přípravy receptu

1
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
2
Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut. Skelet a křídla obracíme, aby se nepřipékaly a netvořily se spáleniny.
3
Zhruba 10 minut před dokončením pečení kostí roztopíme ve větším hrnci máslo a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a restujeme zhruba 10 minut.
4
Vytáhneme z trouby pečené kuřecí skelety, křídla a vložíme do hrnce s orestovanou zeleninou. Dohromady ještě vše znovu asi 2 minuty orestujeme, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) a zalijeme studenou vodou cca 2-2,5 litru podle množství a velikosti zeleniny, skeletu a kuřecích křídel. Nyní vložíme do hrnce také žluté cibule. Cibule neloupeme celé, ale jen jednu horní slupku a ořežeme tmavé kraje. Cibule ve slupce vložíme do hrnce spolu se zeleninou a skelety. Přidáme torchu petrželové natě a uvedeme do varu. Jakmile začne vývar vřít, ihned stáhneme na nejmenší stupeň tak, aby vývar jen mírně bublal (Menší bubliny neboli táhnutí. Vývar nesmí hodně vřít.). Vývar vaříme od času zavaření 2 hodiny. Po dokončení vývar přecedíme, abychom měli jen samotný vývar bez masa a zeleniny pro další použití na cibulačku. (Prozatím nesolíme, to až později na dochucení.)
5
Nyní si připravíme základ na cibulačku:
6
Všechnu bílou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a restujeme na rozpuštěném másle 15-20 minut do doby, než bude hnědá. Potom přidáme lžíci hladké mouky, zapražíme spolu s cibulí (pozor, aby nezačala cibule černat) a poté zalijeme hotovým kuřecím vývarem. Takto zalitou cibulačku vaříme zhruba 20 minut, abychom vyvařili mouku a spojili chutě. Přidáme čerstvě umletý pepř, dochutíme solí. (Jiné koření se nepřidává, pak už je to lidová tvořivost.) Nyní máme skoro hotovo.
7
Závěrečná příprava:
8
Bagetu nakrájíme na menší kolečka/plátky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Do polévkové misky nalejeme cibulovou polévku a na vrch vložíme orestovanou bagetu. Nastrouháme na jemné plátky (nejlépe sýrovým struhadlem) sýr Gruyré a misku vložíme do rozehřáté trouby do doby, než se sýr rozpustí a bude mít zlatavou barvu.
9
Pak již vytáhneme a je hotovo. Pozor, miska bude pálit, ale chuť bude vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Francouzská bageta Hladká mouka Kuřecí játra Kuřecí křídla Máslo Mrkev Nové koření Panenský olivový olej Parmazán Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Jablečný závin

Jablečný závin

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Kávový korpus

Kávový korpus

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Doporučujeme

20 minut
Špagety s pestem z červené řepy a kešu

Špagety s pestem z červené řepy a kešu

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

20 minut
Šeříkový sirup

Šeříkový sirup

30 minut
Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

30 minut
Grilované portobello s bylinkami

Grilované portobello s bylinkami

30 minut
Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

150 minut
Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Poslední sledované recepty

75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
46
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
39
Palačinky
Palačinky
39
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z…

Zajímavé články

Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i…
Není minerálka jako minerálka: Pozor na to, kterou pijete
Není minerálka jako minerálka: Pozor na to,…
10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu, na grilu, z trouby i nakládané
10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu,…
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji, který snadno připravíte doma
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji,…
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby tento dort zdobil váš svatební stůl?
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby…
AHA.cz Děkuju a zavři! Munzarová o drsném soužití s Hlaváčovou

Děkuju a zavři! Munzarová o drsném soužití s Hlaváčovou

Mimibazar Letní opruzeniny: Nejlepší tipy a triky, jak jim předcházet. Potrápit umí děti i dospělé

Letní opruzeniny: Nejlepší tipy a triky, jak jim předcházet. Potrápit umí děti i dospělé

Dáma.cz Plisovaná sukně: Stálice na módním nebi, která je in i letos! Vyberte si tu nej!

Plisovaná sukně: Stálice na módním nebi, která je in i letos! Vyberte si tu nej!

Blesk pro ženy Míša Nosková: Dvouměsíční dceru jsme nechali doma kamarádům

Míša Nosková: Dvouměsíční dceru jsme nechali doma kamarádům

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Denisa Grossová: Žhavá jezerní princezna!

Denisa Grossová: Žhavá jezerní princezna!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Václav Noid Bárta je potřetí tátou! Miminko dostalo krásné české jméno

Václav Noid Bárta je potřetí tátou! Miminko dostalo krásné české jméno

Blesk Horoskopy Toužíte ve vztahu po sexuálním naplnění? Vybírejte z těchto čtyř znamení!

Toužíte ve vztahu po sexuálním naplnění? Vybírejte z těchto čtyř znamení!

Abecedazahrady Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. Neděláte je také?

Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. Neděláte je také?

Další doporučené recepty:

Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka bez vína
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská marináda
Francouzská marináda
francouzská polévka
francouzská polévka
Francouzská srdíčka
Francouzská srdíčka
  • Recepty.cz
  • Francouzská gratinovaná cibulačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí