• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Francouzská gratinovaná cibulačka
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzská gratinovaná cibulačka

    autor: JanKucerik
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 160 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    Francouzská gratinovaná cibulačka
    12fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
    • Na vývar
      • 2
        ks mrkev větší čerstvá
      • 2
        ks petržel větší čerstvá
      • 1
        ks celer (stačí půlka)
      • 1
        hrst petrželová nať
      • 2
        ks kuřecí křídla
      • 2
        ks kuřecí játra (nejlépe skelet od řezníka)
      • 8
        ks pepř celý
      • 5
        ks nové koření
      • 2
        ks bobkový list
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř mletý na dochucení čerstvě pompletý
      • 2
        l studená voda (pozor ne teplou)
      • 2
        ks cibule
    • Základ na cibulačku
      • 3
        ks cibule nejlépe velká bílá
      • 1
        lžíce hladká mouka
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka pepř celý čerstvě umletý
      • 30
        g máslo (poctivé české, žádné experimenty)
    • Na dokončení cibulačky
      • 1
        ks francouzská bageta
      • 2
        lžíce panenský olivový olej
      • 4
        stroužek česnek
      • 50
        g parmazán (pravá cibulačka obsahuje sýr Gruyré)

    Postup přípravy receptu

    1
    Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar:
    2
    Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut. Skelet a křídla obracíme, aby se nepřipékaly a netvořily se spáleniny.
    3
    Zhruba 10 minut před dokončením pečení kostí roztopíme ve větším hrnci máslo a přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a restujeme zhruba 10 minut.
    4
    Vytáhneme z trouby pečené kuřecí skelety, křídla a vložíme do hrnce s orestovanou zeleninou. Dohromady ještě vše znovu asi 2 minuty orestujeme, přidáme koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) a zalijeme studenou vodou cca 2-2,5 litru podle množství a velikosti zeleniny, skeletu a kuřecích křídel. Nyní vložíme do hrnce také žluté cibule. Cibule neloupeme celé, ale jen jednu horní slupku a ořežeme tmavé kraje. Cibule ve slupce vložíme do hrnce spolu se zeleninou a skelety. Přidáme torchu petrželové natě a uvedeme do varu. Jakmile začne vývar vřít, ihned stáhneme na nejmenší stupeň tak, aby vývar jen mírně bublal (Menší bubliny neboli táhnutí. Vývar nesmí hodně vřít.). Vývar vaříme od času zavaření 2 hodiny. Po dokončení vývar přecedíme, abychom měli jen samotný vývar bez masa a zeleniny pro další použití na cibulačku. (Prozatím nesolíme, to až později na dochucení.)
    5
    Nyní si připravíme základ na cibulačku:
    6
    Všechnu bílou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a restujeme na rozpuštěném másle 15-20 minut do doby, než bude hnědá. Potom přidáme lžíci hladké mouky, zapražíme spolu s cibulí (pozor, aby nezačala cibule černat) a poté zalijeme hotovým kuřecím vývarem. Takto zalitou cibulačku vaříme zhruba 20 minut, abychom vyvařili mouku a spojili chutě. Přidáme čerstvě umletý pepř, dochutíme solí. (Jiné koření se nepřidává, pak už je to lidová tvořivost.) Nyní máme skoro hotovo.
    7
    Závěrečná příprava:
    8
    Bagetu nakrájíme na menší kolečka/plátky a orestujeme na pánvi s olivovým olejem. Troubu rozehřejeme na 200°C. Do polévkové misky nalejeme cibulovou polévku a na vrch vložíme orestovanou bagetu. Nastrouháme na jemné plátky (nejlépe sýrovým struhadlem) sýr Gruyré a misku vložíme do rozehřáté trouby do doby, než se sýr rozpustí a bude mít zlatavou barvu.
    9
    Pak již vytáhneme a je hotovo. Pozor, miska bude pálit, ale chuť bude vynikající.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Francouzská cibulačka

    Francouzská cibulačka

    Francouzská cibulačka bez vína

    Francouzská cibulačka bez vína

    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Francouzská bageta Hladká mouka Kuřecí játra Kuřecí křídla Máslo Mrkev Nové koření Panenský olivový olej Parmazán Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Studená voda Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Delikatesní salát

    Delikatesní salát

    Zadělávané fazolky

    Zadělávané fazolky

    Skvělé kakaové věnečky

    Skvělé kakaové věnečky

    Černé trubičky

    Černé trubičky

    Špízy se sýrem a uzeninou

    Špízy se sýrem a uzeninou

    Barevné pomazánky - z červené řepy

    Barevné pomazánky - z červené řepy

    Indický chléb (Naan / Chapati)

    Indický chléb (Naan / Chapati)

    Makovky - sladké housky

    Makovky - sladké housky

    Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

    Jogurtový koláč z třeného těsta s…

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    23
    České buchty
    České buchty
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    22
    Palačinky
    Palačinky
    19
    Pesto z medvědího česneku
    Pesto z medvědího česneku
    17
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Nesmrtelní Homolkovi: Kolik se vypilo šampaňského i jak natáčení uškodila cenzura

    Nesmrtelní Homolkovi: Kolik se vypilo šampaňského i jak natáčení uškodila cenzura

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Krvavé koleno, Honzo vstávej, cukr káva. Pamatujete si ještě pravidla? Naučte je vaše děti

    Reflex.cz Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Francouzská cibulačka
    Francouzská cibulačka
    Francouzská cibulačka bez vína
    Francouzská cibulačka bez vína
    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
    Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
    Francouzská marináda
    Francouzská marináda
    francouzská polévka
    francouzská polévka
    Francouzská srdíčka
    Francouzská srdíčka
    • Recepty.cz
    • Francouzská gratinovaná cibulačka
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí