• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Crème Brûlée
    Napište svůj komentář k receptu

    Crème Brûlée

    autor: Kafenka
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    Crème Brûlée
    8fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 5
        ks žloutek
      • 500
        ml smetana ke šlehání
      • 2
        ks vanilkový lusk
      • 100
        g cukr krupice + 4 lžíce

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

    RADA: Crème Brûlée zvládnete i bez flambovací pistole!

    2
    Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny,maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
    3
    Když jsme žili v USA, na tenhle výtečný moučník jsme často chodili do jedné místní restaurace. Takže když jsem po návratu našla recept v časopisu Elle, byla jsem hrozně nadšená a hned jsem ho vyzkoušela. Zkuste i vy!

    RADA: Další francouzské dezerty, které stojí za vyzkoušení!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Crème brûlée

    Crème brûlée

    Crème brûlée s bobkovým listem

    Crème brûlée s bobkovým listem

    Créme brullé

    Créme brullé

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • anonymní klučina
      anonymní klučina | 17. 6. 2016 16:13

      :-X Vodu nalej na plech a na něj polož mističky :-)

    • enzzo69 | 9. 10. 2015 12:49

      Zdravím, smetanu do hrnce, vanilková zrníčka taky, lusk taky kdo chce ať přidá pár lístků máty, nechat dojít k varu, následně scedit do těch vajec s cukrem. Luxus ;-) Jinak za mně 1.

    • silvik T.
      silvik T. | 21. 3. 2015 11:54

      Já silikonové mističky použila a jde to krásně.

    • silvik T.
      silvik T. | 21. 3. 2015 11:51

      Vynikající desert,moc nám chutná.Dělala jsem z 12% smetany a je to taky skvělé :)

    • Heloun
      Heloun | 19. 2. 2015 14:02

      Proto se v restauracích používají flambovací pistole, aby se nahoře udělala krusta a přitom zůstal krém studený...

    • Lenka P.
      Lenka P. | 25. 4. 2013 08:31

      Můžu se zeptat, na jaké to je přibližně množství? Kolik mističek? Děkuji.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:37

      Opravdu moc dobré, jen upozorním, na to konečně zapékání cukru do trouby opravdu jen na chvilinku (já dávala přesně na minutu), jinak krém zteplá a zřídne ;-)

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:34

      Určitě, já to dělala přesně v nich, Ikeu nemám poblíž.

    • katuskabeluska | 24. 3. 2012 00:52

      ja to delam v ruce, protoze slehac nemam, vylozene do peny se mi to nikdy nenasleha, spis do ridkeho kremu, ale bohate to staci a po upeceni je to vyborny tuhy krem jak ma byt ;-)

    • Verca
      Verca | 15. 3. 2012 15:02

      S temi jsem to jeste nezkousela ale v ikei maji misticky primo na brule za 50Kč :)

    • Lenka Cvejnová
      Lenka Cvejnová | 15. 2. 2012 20:43

      Mohu použít silikonové mističky na muffiny?

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 20. 1. 2011 19:32

      HONZO VODA SE NALEJE DO ŘITI A PAK SE TO VYSSSSSSERE NA TALÍŘ A ŽERE TO TVOJE STÁRÁ TY DEMETER

    • Gabriela B
      Gabriela B | 3. 5. 2006 15:31

      Honzo, voda se nalévá na plech. Cr?me brulée se v podstatě peče ve vodní lázni. Mističky by měli být ponořené ve vodě asi tak do 2/3.

    • Honza
      Honza | 22. 4. 2006 19:05

      Dobry den, voda se naliva do plechu nebo do zapekacich misticek?

    • Gabriela B
      Gabriela B | 14. 3. 2006 15:20

      Šlehačku nešleháme, pouze přilijeme k žloutkům s cukrem a mícháme až vznikne hladký krém. Na posypání je vhodnější hnědý cukr, lépe karamelizuje.

    • Marie
      Marie | 26. 2. 2006 20:26

      Delá se to v šlehači, šlahačka se v šlehači šlehá,nebo jen rukou se to promícha?Děkuji

    • Gabriela B
      Gabriela B | 26. 2. 2006 17:40

      Přesně jak říká Helena : "klasika, která tu chyběla." Doporučuji vyzkoušet, je to opravdu ůžasné.

    • Helena
      Helena | 9. 2. 2006 09:55

      Tento recept delam dlouha leta na vsechny zpusoby,nejlepsi je,kdyz je vrstva kremu jen 3,5 cm vysoka.Da se udelat take do vetsi formy a podlozit vrstvou dusene rebarbory s troskou cukru.Bude tak vice porci a nezabere tolik mista v lednicce.Je to klasika,ktera tu chybela.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

    Vanilkový extrakt

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní žebírka na grilu

    Pikantní žebírka na grilu

    Falešný pařížský dort

    Falešný pařížský dort

    Vejce na maďarský způsob

    Vejce na maďarský způsob

    Ořechové rohlíčky Heda

    Ořechové rohlíčky Heda

    Paštika z divočáka

    Paštika z divočáka

    Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

    Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

    Steak Chateaubriand

    Steak Chateaubriand

    Květákový salát (nejen) s vejci

    Květákový salát (nejen) s vejci

    Hovězí šuej ču

    Hovězí šuej ču

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Vanilkový extrakt

    Poslední sledované recepty

    35
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    30
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Míša řezy
    Míša řezy
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    25
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!

    Reflex.cz Raději další rakve než ruskou vakcínu? Milí „demokratičtí“ politici, za ty mrtvé můžete spolu s Babišem i vy

    Raději další rakve než ruskou vakcínu? Milí „demokratičtí“ politici, za ty mrtvé můžete spolu s Babišem i vy

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Couračka
    Couračka
    Cream cheese s třešněmi
    Cream cheese s třešněmi
    Créme á la Ritz
    Créme á la Ritz
    Crème brûlée
    Crème brûlée
    Crème brûlée s bobkovým listem
    Crème brûlée s bobkovým listem
    Créme brullé
    Créme brullé
    • Recepty.cz
    • Crème Brûlée
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí