Créme á la Ritz

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory
    • 100
      g pórek
    • 50
      g cibule
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 0,3
      l smetana
    • 1
      lžíce pažitka
    • 4
      lžíce rajčatová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky a ve slepičím vývaru ji uvaříme doměkka. Vývar přecedíme, zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu a rajčatovou šťávu. Osolíme, chvíli povaříme a přidáme nasekanou pažitku. Hotové necháme vystydnout a uložíme na několik hodin do chladničky. Podáváme za studena.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • PetraS
    PetraS |

    28. 7. 2013 14:15

    Božíčku lidičky! ;-) Copak je problém udělat omáčku bez smetany, ochutnat, nabrat na lžíci,kápnout si na ni trochu smetany a zase ochutnat??? :-D

  • Tutu
    Tutu |

    13. 6. 2013 10:52

    Sůl zřejmě podle potřeby, každý z nás solí trochu jinak. Nám chutná dosolovat Podravkou. Polévky i ostatní pokrmy dostanou lepší chut´. 8-)

  • hudapeta
    hudapeta |

    26. 2. 2012 19:12

    ano ta smetana no moc tam nesedí to je pravda ale zase to lépe vypadá kdyby to slo tak dam 1/2 ale dam 2 :-\

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    24. 2. 2012 12:27

    Opraveno...

  • Ladia
    Ladia |

    24. 2. 2012 11:30

    Opravte prosím množství soli.

  • Gaba ***
    Gaba *** |

    18. 10. 2005 08:28

    Chutnalo nám, je dobrá. Jasně,že tam musí být smetana, když je to smetanová polévka a né vývar :o))

  • olinka007 mohrova
    olinka007 mohrova |

    30. 11. 2004 10:26

    je to kremova polevka, tak se tam smetana hodi!

  • Zuzana Cekrová
    Zuzana Cekrová |

    8. 3. 2004 11:04

    Proč tam musí být smetana ta se tam vůbec nehodí vadilo by kdybych jí tam nedala?