Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 20 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      hrnek máslo
    • 0,5
      hrnek hera
    • 5
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko plnotučné
    • 6
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra
    • 3
      hrnek cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.

RADA: Jak na nadýchanou bábovku

2
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem. Postupně přidávejte vejce a třete do hladka.
3
Do tekutých ingrediencí střídavě přisypávejte suché ingredience a přilévejte mléko. Po každém přidání pomalu promíchejte. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru.
4
Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte asi 55 minut a poté otestujte špejlí. Vyjměte z trouby,nechte asi 15 minut odpočívat, nakonec bábovku vyklopte a nechte vychladnout úplně.

RADA: 5 vychytávek nejen při pečení sladkého

5
Servírujte s čerstvými lesními plody na vrchu.
Kategorie: Dezerty Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: