Crème brûlée

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce cukr světlý přírodní
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 8
      lžíce hnědý cukr přírodní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C.
2
Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům. Dejte na mírný oheň a míchejte, až hmota zhoustne (nesmí vřít).
3
Směs nalijte do čtyř keramických lžiček (nebo misek) o objemu 60 ml. Vložte asi na 5 minut do trouby, až hmota trochu zpevní.
4
Vyjměte, nechte zchladnout a pak nechte nejlépe přes noc vychladit v ledničce.
5
Na pánvi rozpusťte za občasného promíchání přírodní cukr, až začne karamelizovat. Karamel nalijte na každou porci krému. Nechte ho minutu až dvě ztuhnout a poté podávejte.

Komentáře k receptu

  • casino
    casino |

    30. 1. 2013 22:44

    Možná by receptu více slušel název "Crème brûlée un Tchèque" Před podáváním krém posypat cukrem a ten nechat zkaramelizovat pod grilem, nebo přímo u stolu pomocí cukrářské pistole cukr opálit (brûlée = spálit)