Pepřový dip

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g jogurt
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžička cukr
    • skořice
    • 1
      lžička kari
    • sůl
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžička pepř mletý hrubě mletý
    • zázvor větší špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Víno promícháme s cukrem a svaříme. Do vařícího nasypeme pepř a odstavíme z ohně. Necháme vychladnout. Potom vmícháme do jogurtu zároveň s ostatním kořením, necháme v chladnu hodinu proležet a podáváme k fondue.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    3. 1. 2012 22:40

    Velmi pikantní dip, i svým aroma i svou chutí (pozor na to, snačí to trošku přehnat s kořením a po odležení umí pekelně pálit :)) K masovému fondue určitě dobrá volba. Jenom mi přišla ta směs koření až příliš prapodivná, spíš jako exotika pro příležitostné vyzkoušení, není to nic, do čeho bychom si s rodinou pravidelně namáčeli zeleninu večer u seriálu. Pro příště se vrátím ke zde uvedenému receptu "Dip - omáčka na namáčení (univerzál) ".