Perkelt s tarhoňou

moje hodnocení: 0

3.5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule středně velká
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 4
      ks rajče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kostky velikosti 2 x 2 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V kastrolu rozehřejte sádlo a asi 2 minuty na středním plameni restujte cibuli. Přidejte maso a opečte je ze všech stran, přibližně 10 minut. Osolte, opepřete a přisypte papriku, rychle promíchejte. Opékejte ještě 1 minutu a poté zalijte 400 ml vody, společně přiveďte k varu.
3
Nakrájejte rajčata a nasypte je k masu. Přikryjte poklicí a nechte je 45 minut na velmi mírném ohni probublávat. Na posledních 20 minut odkryjte pokličku, ať se tekutina odpaří a šťáva zhoustne.
4
Nakonec šťávu naposledy podle chuti přisolte. Podávejte s tarhoňou uvařenou podle návodu na obalu.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Sádlo Sůl Vepřová plec

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.