• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Zapečený bulgur
    Napište svůj komentář k receptu

    Zapečený bulgur

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 23
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Zapečený bulgur
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g bulgur
      • 1
        plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
      • 100
        g černé olivy
      • 3
        ks rajčata
      • 1
        špetka bazalka
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • 100
        g mozzarella uzená
      • 1
        ks pórek
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        špetka kari
      • 1
        lžička italské koření
      • olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Bulgur dáme uvařit podle návodu na obalu. Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme italským kořením a trochou kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bulgur s kuřecím masem

    Bulgur s kuřecím masem

    Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

    Kari bulgur se zeleninou a kuřecím

    Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým

    Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Crosscek | 14. 1. 2018 15:01

      Ňamka

    • Andy
      Andy | 13. 11. 2016 13:12

      Děkuji za výborný recept, dělám často. Jen vrstvou rajčat a tuňáka prokládám bulgur vícekrát;-)

    • Ronja
      Ronja | 9. 10. 2015 13:29

      Moc dobre, dekuju za recept :) Nemela jsem porek a misto mozz uzene jsem dala tofu uzene a druhy den po ulezeni - mnam mnam :-)

    • Teera Čtvrtek | 26. 7. 2015 14:49

      luxusní...i s goudou místo mozzarely a bez oliv... <3

    • 2m | 10. 5. 2015 20:52

      Vynechali jsme pórek a skvělé jídlo.

    • ČernáLuna
      ČernáLuna | 25. 7. 2013 22:51

      Bulgur sám o sobě je velmi zajímavé chuti, v této kombinaci opravdu vynikající recept, doporučuji vyzkoušet. Moc nám chutnalo. Z praktického hlediska doporučuji použít malé zapékací misky na jednu porci, protože pokud budete zapékat ve velké zapékací míse, nepodaří se vám to elegantně naservírovat, bulgur nedrží tvar a sype se (viz má fotografie).

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 5. 7. 2008 18:25

      Sice bez oliv a s čedarem, ale moc mi to chutnalo. U bratra jsem sice neuspěla, na něj to je " moc zdravé", ale my s mamkou jsme si pochutnaly.

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 30. 6. 2008 12:09

      Vynikající, dávám za 1. Bulgur kupuji v DM v bio produktech, nevařím pouze zaliji vařící vodou / 1 dávka bulguru-2 dávky vař. vody/ nechám 15 minut nasáknout a buď smažím na teflon.pánvičce nebo takto zapékám, nikdy ho nevařím.Je nejen zdravý, rychle stravitelný, ale také výborně chutná a voní lehce ořechově. Rozhodně má stejné uplatnění jako couscous /kuskus/.

    • Gábina H
      Gábina H | 26. 6. 2008 09:42

      Kláro, koukněte třeba sem http://www.bydleni.cz/clanek/Bulgur-na-taliri

    • Marie H.
      Marie H. | 25. 6. 2008 20:58

      Kláro, určitě je k dostání v prodejnách zdravé výživy.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 25. 6. 2008 20:42

      CHcela somj sa spýtať čo je bulgur. Teraz sapýtam, kde ho dostať?

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 25. 6. 2008 20:24

      Bulgur je obilovina, snad pšenice, uvařená, oloupaná, skvašená, usušená a podrcená, už si nepamatuji, zda v tomto pořadí. Prý je zdravý.

    • Jana C.
      Jana C. | 25. 6. 2008 19:54

      Prosím,co je to bulgur?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Bulgur Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bulgur Černé olivy Italské koření Kari Mozzarella Olivový olej Pórek Rajčata Sůl Tuňák - ve vlastní šťávě Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ivetčin kynutý knedlík

    Ivetčin kynutý knedlík

    Nakládané sýrové kostky

    Nakládané sýrové kostky

    Červená řepa se zelím

    Červená řepa se zelím

    Šumajstr

    Šumajstr

    Náš domácí štrúdl

    Náš domácí štrúdl

    Zeleninové placičky II.

    Zeleninové placičky II.

    Levná a rychlá bábovka

    Levná a rychlá bábovka

    Ryba s těstovinami

    Ryba s těstovinami

    Lahodná cizrna s česnekem

    Lahodná cizrna s česnekem

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    23
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    22
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    18
    Americké lívance
    Americké lívance
    17
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    Suchánek v šoku: „Zavři dveře, č*ráku,“ řvali na něj

    AHA.cz Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    Manžel se vytáhl! Tohle má Ewa Farna v obýváku

    AHA.cz Deník Aha! 19.4.2021

    Deník Aha! 19.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Ženy.cz Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Odrosty naruby nebo batika. Objevte tři vlasové trendy z Instagramu

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Zapečení šneci s bylinkovým máslem
    Zapečení šneci s bylinkovým máslem
    Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
    Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
    Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
    Zapečený bramborovo-ředkvičkový hermelín
    Zapečený camembert s brusinkami
    Zapečený camembert s brusinkami
    Zapečený fenykl v bešamelu
    Zapečený fenykl v bešamelu
    Zapečený hermelín s tvarůžkem
    Zapečený hermelín s tvarůžkem
    • Recepty.cz
    • Zapečený bulgur
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí