Pečený květák s kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička kari
    • 1
      svazek petržel
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozeberte na menší růžičky. Měly by být zhruba stejně velké, aby se zelenina rovnoměrně propekla. V míse květák zalijte asi dvěma lžícemi olivového oleje a růžičky v něm rovnoměrně obalte. Ochucenou zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte péci do trouby předehřáté na 180°C, asi 30 minut.
2
Pečený květák bohatě zasypte nasekanou petrželkou. Podávejte s jednoduchým dipem z jogurtu, olivového oleje, soli a pepře.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Kari Květák Olivový olej Pepř mletý Petržel Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: