• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pečený králík se žampiony
    Napište svůj komentář k receptu

    Pečený králík se žampiony

    autor: Eva1
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 16
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pečený králík se žampiony
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks králík
      • 6
        stroužek česnek 4-6
      • 2
        ks cibule velké
      • 250
        g uzený bůček
      • 2
        lžíce hladká mouka
      • 150
        g žampiony

    Postup přípravy receptu

    1
    Porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme nejméně 1 hodinu působit.
    2
    Cibuli a žámpiony nakrájíme na tenké plátky.
    3
    Bůček nakrájíme na kostičky vložíme na pánev a částečně ho vyškvaříme.
    4
    Na tento základ vložíme porce králíka, cibuli, žámpiony a krátce opékáme.
    5
    Pak vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče nebo poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.
    6
    Během pečení ho poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dbáme na to, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou. V základu ji osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pečený amur se žampiony a cibulí

    Pečený amur se žampiony a cibulí

    Pečený králík s citronem a bylinkami

    Pečený králík s citronem a bylinkami

    Pečený králík- jednoduše a chutně

    Pečený králík- jednoduše a chutně

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • žížalka
      žížalka | 25. 3. 2012 17:19

      Moc děkuji za inspiraci k dnešnímu obědu, králíka jsem dělala poprvé a s velkým úspěchem <3 <3 <3 .

    • Miroslava Pečinková
      Miroslava Pečinková | 10. 1. 2008 11:18

      Dělala jsem v něděli, byl super. Jinak máte krásné cukroví. :))

    • Eva Přecechtělová
      Eva Přecechtělová | 30. 10. 2007 22:20

      Houskový nebo bramborový knedlík.

    • Marie Turnovská
      Marie Turnovská | 29. 10. 2007 08:19

      jakou přílohu

    • Renata Hradílková
      Renata Hradílková | 26. 10. 2007 11:56

      Tak tento receptik určitě zkusím. Vypadá to moc dobře:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
    Maso Králičí Oběd Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Králík Uzený bůček Žampiony
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hovězí na houbách II.

    Hovězí na houbách II.

    Masové kuličky z Ikea

    Masové kuličky z Ikea

    Rychlé ořechové řezy s pudinkem

    Rychlé ořechové řezy s pudinkem

    Smetanový dortík

    Smetanový dortík

    Špenátová polévka slavnostní

    Špenátová polévka slavnostní

    Vepřové koleno v zelí

    Vepřové koleno v zelí

    Bazalkové kuře s ořechy

    Bazalkové kuře s ořechy

    Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

    Pudinkové řezy čtyř barev se…

    Krémová zeleninová polévka

    Krémová zeleninová polévka

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    312
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    29
    Řezy Raffaelo
    Řezy Raffaelo
    24
    Žemlovka
    Žemlovka

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Vánoční klasika Sám doma: Jak dnes vypadají hrdinové legendární komedie?

    Ženy.cz Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Trendy odhalení: Co nosí Francouzky pod oblečením?

    Maminka.cz Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    Maminka roku: Miluši Smékalové bylo 23, když se rozhodla postarat se o sourozence

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Pečený hermelín s tymiánem
    Pečený hermelín s tymiánem
    Pečený kapr
    Pečený kapr
    Pečený králík s citronem a bylinkami
    Pečený králík s citronem a bylinkami
    Pečený králík- jednoduše a chutně
    Pečený králík- jednoduše a chutně
    Pečený květák s kari
    Pečený květák s kari
    Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
    Pečený květák s křupavou cizrnou a…
    • Recepty.cz
    • Pečený králík se žampiony
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí