Pečený králík se žampiony

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme nejméně 1 hodinu působit.
2
Cibuli a žámpiony nakrájíme na tenké plátky.
3
Bůček nakrájíme na kostičky vložíme na pánev a částečně ho vyškvaříme.
4
Na tento základ vložíme porce králíka, cibuli, žámpiony a krátce opékáme.
5
Pak vše podlijeme, přikryjeme druhým dílem pekáče nebo poklicí a přikryté v troubě dusíme. Asi po 45 minutách až hodině sejmeme horní pekáč a králíka dopečeme.
6
Během pečení ho poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Dbáme na to, aby se cibule nepřipálila. Šťávu zaprášíme moukou. V základu ji osmažíme, podlijeme a dobře provaříme.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Králík Uzený bůček Žampiony
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • žížalka
    žížalka |

    25. 3. 2012 17:19

    Moc děkuji za inspiraci k dnešnímu obědu, králíka jsem dělala poprvé a s velkým úspěchem <3 <3 <3 .

  • Miroslava Pečinková
    Miroslava Pečinková |

    10. 1. 2008 11:18

    Dělala jsem v něděli, byl super. Jinak máte krásné cukroví. :))

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    30. 10. 2007 22:20

    Houskový nebo bramborový knedlík.

  • Marie Turnovská
    Marie Turnovská |

    29. 10. 2007 08:19

    jakou přílohu

  • Renata Hradílková
    Renata Hradílková |

    26. 10. 2007 11:56

    Tak tento receptik určitě zkusím. Vypadá to moc dobře:-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: