Králík pečený na bůčku s bramboráčky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: stafl

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík
    • 500
      g vepřový bůček
    • sůl česneková
    • koření Piri Piri
  • Na bramboráčky:
    • brambory
    • hladká mouka
    • sůl
    • česnek
    • majoránka
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka nebo porce z něj očistíme a prosypeme poměrně hodně, ale zase to nepřesolit - česnekovou solí a pro zvýraznění chuti Piri Piri kořením (tím méně, je ostré). Bůček nakrájíme na silnější pláty nebo kostky. Do pekáče na dno vložíme nakrájený bůček, na něj okořeněného králíka a v otevřeném pekáči péci asi 25 min. na cca 200 °C do zhnědnutí a vytvoření kůrky. (Já použila dolní a horní ohřev bez horkovzduchu). Po vytvoření kůrčičky, maso vyndáme a přehodíme - tzn. na dno králík druhou stranou a na něj bůček, pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po této době podlejeme horkou vodou - jen malinko, asi 1dcl, seškrábneme stěny s vypečenou šťávou a pekáč přikryjeme. Necháme při vypnuté troubě dojít cca 15 minut.
2
Jako přílohu usmažíme z uvedených surovin klasické bramboráčky o průměru asi 10 cm. Jako oblohu lze výborně použít Moravanku nebo jiný podobný salát
3
Bramboráčky děláme, jak jsme zvyklí, jen menší a ne tak kořeněné, aby nepřehlušily maso. Přílohy lze samozřejmě změnit, oblohu pak zvolíme dle chuti. Jiný tuk než ten z bůčku se nedává.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Holas
    Holas |

    18. 3. 2017 19:40

    Tenhle recept je naprostý nesmysl! Kdo kdy viděl, aby bylo maso upečené za necelou hodinu?! Jestli to někdo vyzkoušel podle tohoto postupu, tak mu opravdu musel oběd chutnat :-D