• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Báječný jablkový koláč
    Napište svůj komentář k receptu

    Báječný jablkový koláč

    autor: Jana z Vysočiny
    0.0
    moje hodnoceni
    4.3
    hodnotilo: 41
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Báječný jablkový koláč
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 1
        ks hera
      • 1
        ks měkký tvaroh
      • 250
        g polohrubá mouka
    • Náplň
      • 1
        kg jablka
      • 1
        balení vanilkový cukr
      • 1
        ks skořicový cukr
      • 2
        lžíce hnědý rum
      • 50
        g rozinky
      • 1
        lžíce cukr krupice
      • 1
        lžíce strouhanka
    • Na plech
      • tuk
      • 1
        ks vejce
      • 1
        balení vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou.
    2
    Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.
    3
    Pečeme nejprve zprudka (15 min. asi na 200 °C) a poté 15 minut zvolna - asi na 170 °C. Upečený posypeme vanilkovým cukrem.
    4
    Do těsta se skutečně nedává cukr ani vejce - podobně jako do výborných tvarohových šátečků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jednoduchý jablkový koláč

    Jednoduchý jablkový koláč

    Étonnant jablkový koláč

    Étonnant jablkový koláč

    Linecký jablkový koláč

    Linecký jablkový koláč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • igy
      igy | 30. 11. 2015 14:52

      Nechápu jak někdo dokáže vyválet placku z lepivého těsta,chtělo by to video,jinak děs běs :-S :-S

    • Ladunaa
      Ladunaa | 22. 11. 2013 14:13

      nic moc, jako štrúdl trochu, ale štrúdl je lepší..:/

    • kristaaaaa | 9. 11. 2013 14:19

      Kolac je opravdu vyborny, stavnaty a vsem chutnal. S testem se snadno pracuje.

    • Ajinka
      Ajinka | 21. 10. 2013 13:37

      Tenhle kolac miluju od malicka :-) mamka ho delavala kazdou chvily..je naprosto vynikajici a jednoduchy :-) hned jak zmizne buchta z margotky tak se vrhnu do peceni;-)

    • jakub
      jakub | 13. 10. 2013 08:58

      moc dobrá buchta :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-)

    • mouris
      mouris | 7. 4. 2013 16:56

      to je vynikající buchta jeden čas jsem ji dělala pomalu ob den.ještě sem do tej jablkové směsi dala pudinkový prášek .s př,vanilky.po upečení to krásně ztuhne.tak že nevytéká.miluju tuhle buchtu.... <3

    • SisiZ | 22. 10. 2012 21:38

      Děkuji za recept.Je to moc dobrá buchta.Dávám 1:-)

    • kacka
      kacka | 22. 10. 2012 10:07

      Dělám z tohohle těsta už léta závin, zrovna včera. O tom, dát jablka mezi dvě placky jsem taky přemýšlela, ale zatím nezkoušela. Tak příště. :-)

    • Patrik
      Patrik | 20. 10. 2012 01:22

      Opravdu, kdo by to řekl.... To je skoro každá buchta. :) Musíš se naučit péct 8-)

    • Jover | 19. 10. 2012 12:50

      Je super, šátečky dělám taky :-).

    • Bílč44
      Bílč44 | 29. 9. 2012 17:30

      Dobrý.

    • Sp
      Sp | 20. 8. 2012 12:03

      :-\ :-* Velká sračky

    • Žaneta
      Žaneta | 19. 1. 2012 15:12

      Povedlo se. Bylo to velmi dobré a mamce to chutnalo. Je to rychlé, není z toho moc nádobí a těsto se mi dělalo jedna radost.

    • Alžběta
      Alžběta | 3. 6. 2011 14:58

      totožný koláč mě naučila někdejší skorotchýně a všichni z přítelovy rodiny se po něm mohli vždycky utlouct.

    • rusovlaska.e
      rusovlaska.e | 3. 4. 2011 17:15

      Těsto bylo příliš tučné a hutné.

    • sbbbbytečččččnnýýýý!!!!!!!!!
      sbbbbytečččččnnýýýý!!!!!!!!! | 2. 3. 2011 18:11

      no, musim uznat ze ten babci jablový koláč byl fakt dobrej a to jsem kluk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:15

      Moc dobrý

    • Renatka | 4. 11. 2010 15:41

      Je opravdu moc dobrý. Moje rodina jen vychvalovala, a to je správně. Ještě vyzkouším s tvarohem. Doporučuji ;-)

    • Maky
      Maky | 23. 10. 2010 16:39

      Tak už je v troubě a musim říct že krásně voní tak určitě bude i tak dobře chutnat.. :-)

    • Maky
      Maky | 23. 10. 2010 16:38

      Dnes

    • Johča
      Johča | 22. 10. 2010 20:00

      Dnes jsem ho pekla.... doporučuju přimíchat trošku pudinku do nastrouhaných jablek...pak to je více jemné.... ;-) úžasný recept ;)))

    • pavla kuglerova
      pavla kuglerova | 5. 2. 2010 22:46

      výborný,rychlý - i když s náplní si člověk vyhraje,vhodný i pro diabetiky,prostě za 1

    • Anna Vobroučková
      Anna Vobroučková | 30. 5. 2009 17:27

      Toto těsto používám na zmíněné šátečky,musím zkusit i s jblky,díky za nápad.

    • Jana Záchová
      Jana Záchová | 30. 5. 2009 17:22

      Zatím je v troubě, ale vypadá a voní krásně, určitě bude výborný

    • eva kobzíková
      eva kobzíková | 20. 10. 2008 12:53

      jsou výborné a hlavně rychlé

    • Aha
      Aha | 12. 1. 2008 21:25

      Koláč je výborný, dělala jsem již 2x a všem strašně chutnal.Jen se mi špatně zpracovává a válí těsto, suroviny dávám podle receptu.Nedělám něco špatně?

    • Mirka K
      Mirka K | 23. 8. 2007 17:18

      Já tento koláč dělám velmi ráda, vždycky se po něm jen zapráší. Na náplň dávám 0.5 kg nastrouhaných jablek, která podusím se 100g moučk. cukru a 0.5 lžičky skořice. Vrchní placku ničím nepotírám, jen propíchám vidličkou.

    • Jana ----
      Jana ---- | 21. 7. 2007 13:27

      nevím, teda jak ostatním, ale nám koláč nechutnal, připadal nám bez chuťi, nic moc, asi máme rádi sladší moučníky.Ale zkusit se má všechno, takže díky za recept.

    • Anonym
      Anonym | 8. 4. 2007 10:25

      Určitě velmi dobré

    • ren pan
      ren pan | 20. 3. 2007 19:26

      Nám teda moc nechutnal. Každému jazýčku lahodí něco jiného.

    • Edita Martínková
      Edita Martínková | 12. 3. 2007 21:57

      Výborné, jednoduché a rychlé! I druhý den chutná jako čerstvý. Můžu jen doporučit a děkuji za výborný recept!

    • Eva
      Eva | 23. 11. 2006 09:31

      Výborné je nahradit vanilkový cukr medem a skořicový cukr skořicí a navíc přidat vlašské ořechy celé. Já si tu jablečnou náplň smíchám dohromady a nechám trochu odležet. Ta sladkost je pak stejnoměrná, ne jen navrchu. A co takhle potřít povrch mlékem místo vajíčkem?

    • Keteřina Koblihová
      Keteřina Koblihová | 21. 11. 2006 13:38

      výborný

    • Anonym
      Anonym | 16. 11. 2006 22:28

      Zkuste těsto nakrájet rádýlkem na čtverečky a naplnit povidly, přeložit, přitisknout - říkáme jim chrupinky - děti je zbožňují

    • Jana Č.
      Jana Č. | 16. 11. 2006 17:37

      Koláč je bezvadnej!!!Moc nám chutná.Těsto jsem dělala přesně podle receptu, bylo vláčné a nelepilo se,nic jsem nepřidávala ani neubírala,koupila jsem normální tvaroh balený jako máslo ne ten ve vaničce-ten je totiž vodovější.A náplň jsem smíchala dohromady všechny suroviny a natřela to na to těsto,aspoň se vše pěkně spojilo.Dávám za 1!

    • Miloslava
      Miloslava | 6. 11. 2006 17:29

      Koláč byl výborný. Nesmíme moc sladit a chutnal i návštěvám. Předali jsme recept dále. Také jsem přidala rozdrcené piškoty místo strouhanky.

    • Míša
      Míša | 2. 10. 2006 18:05

      Tak jsem vyzkoušela a musím jen chválit, jednoduché, rychlé a hlavně výborné, všem chutnal a to nejsem moc zdatná kuchařka :-)). Jen jsem musela přidat malinko mouky, těsto se mi lepilo, ale to bude tím tvarohem.Teď mám spoustu švestek, myslíte, že bych mohla použít místo jablek a nebo to použít oboje??Děkuji

    • karotka
      karotka | 2. 5. 2006 12:17

      tohle těsto jde i na slano. Naplním ho žampiony s cibulkou a kečipem, potřu závin žloutkem a posypu sezamem. Je to taky vynikající

    • Zuzka
      Zuzka | 30. 4. 2006 11:55

      Koláč dělávám také, jako velmi dobrou o b m ě n u doporučuji smíchat jablka pouze s práškovým vanilkovým pudinkem. Nepřidávám rozinky ani nic jeného, ale to už je na každém ...

    • Martina Stavková
      Martina Stavková | 14. 4. 2006 15:26

      Koláč je opravdu báječný. Připoměl mi mojí babičku. Dělávala podobný. Také dávám 1.

    • aneta zabranska
      aneta zabranska | 26. 3. 2006 01:48

      jojojo

    • Janka
      Janka | 24. 3. 2006 23:32

      Chutnalo nám,dávám za 1.

    • Jana
      Jana | 24. 3. 2006 15:46

      Za mých mladých let se tomuhle těstu říkalo rovnovážné/obsahuje všechny přísady o stejné váze/ a používalo se na záviny.Na řezy ne.Já osobně jablka do tohoto typu závinu nesladím vůbec,dávám dost rozinek a je to také dobré.

    • Zuzana Šindlerová
      Zuzana Šindlerová | 15. 2. 2006 10:09

      Místo strouhanky do všech jablečných koláčů i do štrůdlů dávám rozdrcené piškoty. Pohltí zbytečnou vlhkost a jsou chutnější.

    • d.l lehocka
      d.l lehocka | 13. 2. 2006 08:06

      Tento koláč som upiekla a musím povedať že už som jedla aj lepši a na môj vkus bol dosť bez chuti.Chcelo by to este zmenu.Ale to je len môj názor.

    • Anonym
      Anonym | 9. 2. 2006 19:53

      Takhle to neznám, ale z tohohle těsta dělám závin, ten recept na závin jsem také našla na Vašich stránkách. Moc mi chutná

    • Hanka Vitova
      Hanka Vitova | 9. 2. 2006 17:13

      super za bezva papů a dávám 1

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:12

      Zkoušela jsem dát hladkou mouku místo polohrubé a také výborné.Peču na silikonové podložce bez vymazávání plechu.

    • Lála
      Lála | 29. 11. 2005 18:10

      Potřebovala jsem mít rychle napečeno - z uvedeného těsta jsem upekla dva jablkové štrůdly. Skvělý výsledek, příště vyzkouším udělat šátečky s tvarohem. Díky za inspiraci!

    • Hana
      Hana | 1. 11. 2005 10:38

      Z tohoto těsta jsou vynikající šátečky s pikantní marmeládou. Po upečení pocukrovat.

    • Jana Hamalová
      Jana Hamalová | 13. 10. 2005 18:29

      Z tohoto těsta dělám štrůdl, jen přidávám prášek do pečiva,Z tohoto množství nadělám tři šišky. Co jsem toto těsto objevila, štrůdl z jiného těsta nedělám. Je bezvadný, že si mohu dát cukru, tak jak nám to vyhovuje.

    • Marta M.
      Marta M. | 13. 10. 2005 14:31

      Tak tento koláč se mi zdál nepoživatelný a i nevzhledný - horní plát těsta se propadal podle jablek pod ním. Návštěva ho sice snědla, ale podruhé ho dělat nebudu.

    • šmudlinka
      šmudlinka | 12. 8. 2005 06:50

      Těsto je rychlé, jednoduché... Jablka jsem namíchala s rebarborou a rybízem. Pěkně barevné.Je to trochu jako závin... Výborné!

    • Di
      Di | 17. 7. 2005 10:56

      Tento koláč dělávám většinou koncem prázdnin, když je spousta padaných jablek. Mouky dávám také 250 g, plech pouze vymažu papírem od Hery a nevysypávám (těsto je dostatečně masné). Náplň dělám jednoduchou: na spodní díl těsta, který lze lehce pomastit, doslova napěchuju spoustu větších kousků jablek (třeba celé čtvrtky nebo poloviny), trochu pocukruji a posypu skoro celým vanilkovým pudinkem (váže šťávu z jablek). Vrchní plát nemažu vajíčkem, ale během pečení ho potřu trochu máslem, aby zrůžověl. Jíme většinou ihned, tento koláč mámě rádi teplý až horký. Tvarohové těsto je dobré také pro diabetiky - je odlehčené tvarohem. Jen místo cukru dáme trochu diabetického sladidla (sorbit, nebo podobnou Claru, která se prodává nyní).Možná by pudink "vysušil" také borůvky.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 11. 7. 2005 18:48

      Tak mě teď napadají ty borůvky :-). Já ho dělávám jen z těch jablek. Nedavno se mi recept dostal do ruky a nechtěla jsem čekat až do podzimu. Je to tvarohové těsto, tak by to v kombinaci s borůvkama mohlo být dobré, že? Chtělo by je to vysušit podobně jako jablka strouhankou - asi nejlépe nadrolenými perníčky. Vyzkoušejte to, samotnou by mě to zajímalo.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 11. 7. 2005 17:20

      Paní Jano, je možné dělat tento koláč i s jiným ovocem? Momentálně zrovna není čas jablek...

    • Andrea Pastirčáková
      Andrea Pastirčáková | 10. 7. 2005 20:45

      Tohle těsto znám, je opravdu vynikající- perfektní, že je opravdu bez cukru a chuťově velmi lahodné. Já dělávám závin. Píšu za jedna a podtrhávám.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Polohrubá mouka Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hermelínové brambory

    Hermelínové brambory

    Kotlíkový guláš II.

    Kotlíkový guláš II.

    Kuřecí steak na bylinkovém másle

    Kuřecí steak na bylinkovém másle

    Perníčky V.

    Perníčky V.

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

    Veganský indický sójový guláš

    Veganský indický sójový guláš

    Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

    Špenátové těstoviny se sýrem -…

    Cuketová bábovka s ovocem

    Cuketová bábovka s ovocem

    Eskymo

    Eskymo

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    33
    Palačinky
    Palačinky
    31
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    30
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    28
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    26
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Dáma.cz 6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    6 znamení zvěrokruhu, která dokáží číst energii a auru druhých. Patříte mezi ně?

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Na věku nezáleží, otěhotním i ve 40! Jaké jsou další největší mýty o neplodnosti?

    Reflex.cz Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    Božská mrcha Gala Dalí: Slavnému malíři prakticky stále zahýbala, milence živila z jeho peněz, on ji miloval až za hrob

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Další doporučené recepty:

    Báječné špízy
    Báječné špízy
    Báječné tuňákové placičky s ricottou
    Báječné tuňákové placičky s ricottou
    Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
    Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
    Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
    Báječný vanilkový řez z listového těsta…
    Baklava
    Baklava
    • Recepty.cz
    • Báječný jablkový koláč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí