• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 119
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g listové těsto 2 X 400g
    • 750
      ml smetana ke šlehání 33% a víc, 3 X 250 ml
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice 3 -
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu. Plechy nemusíme vymazávat ani vykládat pečícím papírem, nic se nepřilepí. Vyválené pláty propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se při pečení zbytečně moc nenafukovaly a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Pak necháme vychladnout a připravíme si pudink.
2
750 ml mléka osladíme, přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme dva pudinky rozmíchané ve zbylém mléku. Povaříme dle návodu, odstavíme a ihned přidáme máslo, které za stálého míchání necháme v pudinku rozpustit. Pak pudink nalijeme na upečený plát s vyššími okraji a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře vychladit.
3
Smetanu si vyšleháme s jedním ztužovačem, vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti (nemusí být) do tuha. Vychladlý pudink rovnoměrně rozetřeme šlehačkou, zaklopíme druhým plátem pečeného listového těsta a dáme do chladna na den proležet.
4
Krájíme ostrým pilkovým nožem. Před podáváním jemně pocukrujeme.
5
Před pečením vrchního plátu můžeme rovnou těsto nakrájet na čtverečky (porce) a pak jen naskládat již pokrájené na smetanovou vrstvu. Krájet se dá těsto dobře rádýlkem nebo nožem na pizzu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 29. 9. 2018 18:58

    jofree: ...díky za pochvalu! :)

  • jofree | 26. 9. 2018 21:10

    naprosto fantasticke :3

  • Feixová | 14. 4. 2017 16:52

    Koupila jsem listová těsta na záviny, ale nakonec jsem vyzkoušela něco nového, co chválili všichni až do nebes. Děkuji za recept, jsou to vážně báječné řezy.

  • Blanka | 13. 11. 2016 16:26

    Jednodušejší řezy neznám,a navíc jsou výborný.

  • Kamila | 16. 5. 2016 18:40

    Tohle jsou nejoblíbenější řezy naší početné rodinky. Peču je skoro s železnou pravidelností.

  • Věra Pospíšilová | 22. 2. 2015 22:05

    Rychle hotové řezy s efektním výsledkem. Vypadají luxusně a chutnají ještě líp. Jsem zvědavá jaké budou zítra, jestli těsto zůstane ještě křupavé.

  • exborůvka
    exborůvka | 15. 10. 2014 08:06

    Jednoduché a velice chutné,doporučuji <3

  • martina | 20. 9. 2014 12:11

    souhlasím,už je dělám dlouho a osvědčily se <:-)

  • Tereza | 28. 8. 2014 09:26

    Pudinkový prášek? To myslíte ten "vanilkový pudink - 2ks"? :-|

  • Karolína | 18. 8. 2014 10:04

    Nechápu, proč si pachatel(ka) receptu po sobě nepřečte svůj výplod a nedoplní surovinu, na kterou zapomněla - pudinkový prášek! Pravděpodobně tam přijdou dva, ale kuchařka-začátečnice s tím odhadem může mít problém.

  • Barbora | 22. 7. 2014 17:09

    Úžasně svěží a neskutečně jednoduché. Jak se do řezů zakousnete, nevíte kdy přestat. Musím je jenom doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Doporučujeme

25 minut
Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

8 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

35 minut
Zapečené brambory s uzeným

Zapečené brambory s uzeným

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

85 minut
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

15 minut
Svařák

Svařák

Poslední sledované recepty

64
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
38
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
33
Vaječný koňak
Vaječný koňak

Zajímavé články

Jak upéct dokonalé perníčky? Nechte si poradit od PerníKáči!
Jak upéct dokonalé perníčky? Nechte si poradit od…
Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky, Masarykovo cukroví i tradiční pracny
Prvorepublikové vánoční recepty: Išelky,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
Vanilkové rohlíčky jsou symbolem Vánoc. Upečte si voňavou klasiku podle videa
Vanilkové rohlíčky jsou symbolem Vánoc. Upečte si…
AHA.cz Herec Jan Kanyza: KONEC MUSEL PŘIJÍT...

Herec Jan Kanyza: KONEC MUSEL PŘIJÍT...

Mimibazar Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

Testováno mámou: Na šicím stroji od Albi se děti naučí šít, využít ho ale mohou i maminky

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ženě vyrostlo pouze jedno prso. Díky handicapu se stala slavnou influencerkou

Ženě vyrostlo pouze jedno prso. Díky handicapu se stala slavnou influencerkou

Ženy.cz Od pondělí do pátku: Období nudných dlouhých kabátů je tu. Jak je nosit zábavně?

Od pondělí do pátku: Období nudných dlouhých kabátů je tu. Jak je nosit zábavně?

Blesk.cz Benefiční koncert plný hvězd: Slováčková v turbanu, Tomešová mezi dvěma muži!

Benefiční koncert plný hvězd: Slováčková v turbanu, Tomešová mezi dvěma muži!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz VIDEO RECEPT: Lahodné míša řezy, na které potřebujete jen dvě vejce. A nemusíte šlehat bílky!

VIDEO RECEPT: Lahodné míša řezy, na které potřebujete jen dvě vejce. A nemusíte šlehat bílky!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Abecedazahrady DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

DIY tip na podzimní dekoraci: Podle videonávodu si vytvořte vázu z dýně

Další doporučené recepty:

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný jablkový koláč
Báječný jablkový koláč
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Baklava
Baklava
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact