Recepty z bulguru – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou. Někdo si může bulgur plést s kuskusem. Vzhled je sice podobný, ale příprava i chuť se liší. Kuskus je typem kulaté krupice, bulgur jsou pšeničné krupky z předvařené nalámané pšenice.

Bulgur je součástí tradičního salátu tabouli. Podle chuti s ním ale můžete naložit jakkoli. Výbornou přílohou je k masu, k zeleninovým směsím nebo také jako výplň v nádivkách či karbanátcích. Používá se také jako zavářka do polévky.

Stále častěji je zmiňován v souvislosti se zdravou výživou. Kromě vlákniny obsahuje velké množství vitamínů a navíc se dá snadno kombinovat se zeleninou. Lze ho připravit i ve sladkých verzích. Hodí se k němu, skořice, rozinky, med a různé druhy ovoce.