Krvavý bulgur

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek bulgur
    • paprika (Červené nebo levnější zelené slovenské)
    • rajčata
    • rajský protlak
    • bazalka
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • cibule
    • česnek
    • olej
    • sýr Na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek. Přidáme na drobno nakrájené papriky, krátce osmahneme, opepříme a dusíme doměkka. Přidáme pokrájená rajčata a ochutíme bazalkou. Zahustíme rajčatovým protlakem a dochutíme sojovou omáčkou. Směs nalijeme na bulgur a posypeme sýrem.
2
Rychlý oběd nebo večeře, suroviny dávkujeme podle chuti. Na začátku lze přidat na kostky nakrájené vepřové nebo kuřecí maso.

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová
    Jana Sochová |

    6. 3. 2010 10:53

    Fajn jídlo.