Vepřová panenka s cibulí a jablky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karamelizovaná cibule
    • 800
      g cibule
    • sůl
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      ks jablka
    • 80
      g cukr krupice
    • 20
      g sůl
    • 1
      lžička hořčičné semínko mleté
    • 2
      lžička česnek mletý
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička pepř mletý černý
    • 1
      lžička bobkový list mletý
    • 1
      kg vepřová panenka
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • pečivo k podávání
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička cukr krupice
    • rukola

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smíchejte sůl, pepř, cukr, hořčičné semínko, bobkový list, nové koření, koriandr a sušený česnek. Pokud nemáte sušený, použijte třený čerstvý česnek. Směs vmasírujte do masa a marinujte jej minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě (i 3 dny v ledničce).

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Pak panenku nechte hodinu odpočinout při pokojové teplotě, potřete ji olejem a ze všech stran pořádně zatáhněte na rozpáleném grilu nebo na pánvi. Zabalte ji do potravinářské fólie a nechte dojít, udrží si šťavnatost a uvnitř zůstane růžová.
3
Cibuli nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozpalte olej a cibuli smažte asi 4–5 minut. Pak teplotu výrazně snižte, přisypte cukr a za občasného míchání restujte do karamelové barvy, asi 25 minut. Ke konci přidejte oloupaná a na kostky nakrájená jablka, dochuťte solí, pepřem a citronem. Nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Panenku nakrájejte na plátky, přendejte na velký talíř, přidejte cibuli, rukolu a pečivo dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.