Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 85 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová panenka
    • 1
      lžíce olej
  • Na zelí:
    • 500
      g kysané zelí červené
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks jablko
    • 1
      lžička cukr
    • sůl podle chuti
    • pepř mletý podle chuti
  • Na karamelizovanou mrkev:
    • 400
      g mrkev
    • 1
      lžíce máslo
    • 0,5
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V rendlíku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou. Když je zelí téměř měkké, přidejte k němu na kousky nakrájené jablko. Podle potřeby a chuti zelí osolte, opepřete, přidejte cukr a duste dál, dokud není zcela měkké.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Mezitím očistěte mrkev. Menší mrkev nechte v celku, větší nakrájejte na kousky, pak je opečte na másle. Přidejte cukr, promíchejte a nechte mrkev mírně zkaramelizovat.
3
Panenku nakrájejte na medailonky. Opečte je z obou stran krátce na oleji.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Zelí podávejte s masem, mrkví a jako další přílohu můžete zkusit lokše.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: