Panenka se šalotkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřová panenka vysoké špalíčky
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 30
      g máslo
    • 200
      g šalotka oloupané, rozpůlené
    • 4
      lžíce med
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      dl červené víno
    • 4
      plátek anglická slanina (nebo více)
    • 2
      snítka rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl vína a pomalu duste do změknutí.
2
Na litinové pánvi rozpalte zbytek oleje a osmažte na něm rychle rozmarýn a dejte ho stranou. Potom na pánev dejte špalíčky masa obtočené slaninou a opékejte z každé strany asi 4 minuty. Maso dejte do pekáčku, osolte, opepřete a nechte dojít 10 až 15 minut v rozehřáté troubě.
3
Do měkkých šalotek přidejte solamyl rozmíchaný v červeném víně, promíchejte a krátce prohřejte. Osolte a opepřete. Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka |

    12. 9. 2014 16:06

    Už se těšíme na vyzkoušení.

  • Jamesullus
    Jamesullus |

    27. 12. 2013 12:20

    Vynikající recept! S karlovarským knedlíkem byly perfektní.

Další doporučené recepty: