Krémová polévka z červené řepy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g červená řepa oloupaná
    • 1
      ks cibule velká
    • 100
      g řapíkatý celer
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • ocet dle chuti
    • vývar dle potřeby
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, ke které pak přidáme krátce osmažit i na plátky pokrájený řapíkatý celer. Do hrnce přisypeme hrubě nastrouhanou řepu, osolíme, jemně opepříme a přilijeme vývar. Vývaru zatím postačí cca půllitr. Hrnec zaklopíme a vaříme do změknutí řepy.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Tyčovým mixerem vše rozmixujeme na hladký krém, který doředíme dle vlastní požadované hustoty polévky, dochutíme solí, troškou octa a provaříme.
3
Podáváme s kopečkem zakysané smetany pokojové teploty a mladým lístkem řapíkatého celeru.
4
Pokud chceme, můžeme smetanu přimíchat rovnou do polévky a tu jen dozdobit nasekanými lístky celeru.

RADA: Červená řepa 7x jinak: Pomazánka, koláč i bramboráky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: