Krémová polévka s treskou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 220
      g treska - filet bez kůže
    • 50
      g mrkev
    • 50
      g celer nebo řapíkatý
    • 130
      g brambory
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • 40
      g máslo
    • muškátový květ na špičku lžičky
    • sůl
    • pepř celý
    • 1
      hrst hrášek čerstvý nebo mražený
    • 400
      ml vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a přilijeme vývar.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Do hrnce vložíme celý filet z tresky a pod poklicí vaříme cca 5 minut. Pak tresku vyndáme a zeleninu dovaříme doměkka, pokud je to ještě nutné.
3
Zeleninu v hrnci rozmixujeme na hladký krém, do kterého přisypeme hrst hrášku a krátce povaříme, případně dle chuti polévku ještě dochutíme, nebo dle požadované hustoty dolijeme (naředíme) vývarem. Mezitím si rozebereme tresku na menší kousky, část vložíme do polévky prohřát.

RADA: 6 osvědčených tipů, jak zahustit polévku nebo omáčku

4
Polévku nandáme do talířů dozdobíme kousky tresky, případně kouskem petrželky a podáváme.
5
Kdo nerad hrášek, do polévky ho dávat nemusí, je tam více-méně pro zpestření. Nahradit ho můžeme klidně i chlebovými krutonky dozlatova opečenými.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: