Hovězí zázvorový guláš

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g hovězí maso -kližka,zadní,...
    • sůl
    • 4
      lžička zázvor - mletý :3 -
    • 50
      g špek -jemně pokrájený
    • 3
      ks cibule
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek s drobně pokrájenou cibulí orestujeme dozlatova.Maso pokrájíme na kostky, osolíme a také orestujeme na cibuli se špekem dozlatova. Až se šťáva odpaří maso poprášíme zázvorem a moukou (1-2 lžíce) a necháme za stálého míchání také opéct. Zalijeme vařící vodou a dusíme doměkka za občasného podlití a zamíchání. Podáváme s bramborovými noky, houskovým knedlíkem, rýží, bramborem, těstovinami nebo klidně i s chlebem. Hodí se prakticky jakákoliv příloha.
2
* Připravit můžeme i z vepřového masa.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivka
    Ivka |

    14. 10. 2016 20:05

    Guláš byl výborný :-*

  • Tereza
    Tereza |

    10. 2. 2016 08:18

    Gulas byl vyborny a talire byly v cukuletu vymetene :-* dekuji

  • Bohuslava Holců
    Bohuslava Holců |

    23. 8. 2014 13:00

    Guláš byl vskutku výborný, děkuji za recept a vřele doporučuji ostatním kuchařkám.

  • Vašek
    Vašek |

    13. 8. 2014 20:08

    Finišuju a mám plnou hubu slin. 8-) Ten voní,že je těžký maso dovařit do měkka.

  • Čámková
    Čámková |

    20. 1. 2014 12:12

    Recept musím velmi pochválit. Dělám většinou osvědčenou klasiku ze zadního, cibule, papriky, ale dnešní guláš s chutí zázvoru bude příjemnou změnou. Děkuji.

  • Simona
    Simona |

    21. 11. 2013 07:57

    Guláš byl mňam, doporučuji.

  • Ivka
    Ivka |

    30. 5. 2013 13:41

    Guláš byl výborný, :-) manžel jen chválil a chválil, tak vám chci moc poděkovat. :-)

  • Veronika
    Veronika |

    6. 12. 2012 12:29

    Já jsem přidala do guláše i trochu čerstvého zázvoru před dovařením a byl parádní,děkuji.

  • Evanga
    Evanga |

    28. 10. 2012 11:57

    Vcera som robila z jelenieho maska a je skutocne vyborny :). Davam 1.

  • Jandová Alice
    Jandová Alice |

    17. 7. 2012 06:58

    Byl fakt výborný, ten budu vařit s radostí :-* :-P

  • Eva Pažitná
    Eva Pažitná |

    28. 5. 2012 14:23

    Zázvor v kuchyni moc nepoužívám, ale tento guláš určitě brzo zopakuji, je moc dobrý. :-))

  • Milda
    Milda |

    13. 4. 2012 14:30

    U mě za jedna.

  • Pavelková
    Pavelková |

    18. 3. 2012 19:40

    Toníku, zázvor, stejně jako např. sušená paprika se dá před přidáním vody a krátce se osmaží. Můžete ho ale dát až s vodou a vařit tak, nic tím nezkazíte.

  • Toník
    Toník |

    17. 3. 2012 09:31

    Všihcni se rozplýváte jak je vynikající, ale nikdo si asi nevšiml že to má být guláš se zázvorem a v receptu někam zmizel. Není vůbec napsané, kdy se přidává, zda na konci nebo se musí povařit :-[

  • Patráková
    Patráková |

    5. 3. 2012 13:45

    Zkuste zázvor přidat i čerstvý nastrouhaný jako já. Vynikající! :-))

  • tinka
    tinka |

    16. 12. 2011 13:55

    vyborny recept,nepraplacany chutemi,tak zazvor dobre vynikne

  • Chobotská Marie
    Chobotská Marie |

    12. 10. 2011 08:56

    To jsem si zase jednou u manžela šplhla! Děkuji za výborný recept.

  • Mirka
    Mirka |

    13. 9. 2011 13:14

    :-* 1* :-)

  • Anna Z.
    Anna Z. |

    30. 8. 2011 13:45

    Dnes jsem připravovala k obědu a byl vynikající, trochu zbylo, tak jsem zvědavá, zda bude po rozležení ještě lepší, jak to u gulášů bývá.

  • KAMCA
    KAMCA |

    28. 7. 2011 21:39

    FAKT VYBORNEJ!!!

  • D. Janků
    D. Janků |

    9. 6. 2011 13:13

    Dokonalost sama, zařazuji ho do našeho jídelníčku a děkuji za výborný recept :-*

  • Daja
    Daja |

    16. 5. 2011 12:31

    pouzila jsem cerstvy zazvor, mlety dosel a bylo to moc dobry

  • Milan
    Milan |

    4. 5. 2011 17:37

    gulášek jedna báseň 8-)

  • Renča
    Renča |

    4. 4. 2011 21:51

    Měli jsme s bramborovým knedlíkem a byla to mňamka!