Zázvorový dip

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • zakysaná smetana
    • zázvor - oloupaný, čerstvě nastrouhaný
    • sůl
    • pepř mletý - bílý
    • posekané bylinky - kopr, bazalka, petrželka...
    • hořčice - plnotučná, dijonská
    • citronová kůra a šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Základem dipu je hustá zakysaná smetana, kterou ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem (1-2 lžičky na kelímek, dle pikantnosti) a solí. Vše dobře promícháme a dáme do chladna alespoň na hodinu proležet.
2
Pokud chceme i jiné příchutě, pak už záleží na každém, co do dipu přidá. Dochutit se dá nejen hořčicí, ale i špetkou čerstvě nastrouhané citronové kůry (šťávy), bylinkami dle chuti nebo bílým pepřem.
3
Dip podáváme vychlazený, k pečenému, smaženému nebo grilovanému masu a zelenině. Využít ho můžeme i jako zálivku salátu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renda
    Renda |

    6. 6. 2015 21:13

    Boooooooziiiiii!!! Pikantni osvezujici <3