Hovězí závitky

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks hovězí maso zadní bez kosti
    • 2
      plátek slanina
    • 2
      plátek šunka
    • 1
      ks cibule
    • hladká mouka
    • hořčice plnotučná i kremžská
    • máslo
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky masa naklepejte, osolte, posypte mletým pepřem a potřete hořčicí. Na každý plátek masa potom položte plátek šunky, plátek slaniny a kolečko cibule. Stočte do závitku a ten zajistěte jehlou nebo ovažte nití. Obalte v hladké mouce. V kastrolu na směsi másla a oleje osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte závitky, osmahněte je ze všech stran a podlijte. Vložte do trouby a pod poklicí pečte do měkka. Během pečení podlévejte a závitky obracejte. Měkké závitky vyjměte, štávu prolisujte.
2
Podáváme s rýží, brambory, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
3
TIP: pokud chcete získat pikantnější chut masa, potřete ho před přípravou česnekem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    5. 10. 2013 14:57

    Skvělé, chutné. Vřele doporučuji! 8-)