Hovězí závitky se šalvějí v rajčatové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • olivový olej
    • česnek 1-2 strouzky
    • 4
      ks hovězí maso
    • 400
      g klobása syrova-grilovaci,bila,muze byt i vinna
    • šalvěj cerstva,nekolik listku
    • 1
      ks řapíkatý celer 1 rapik bez listu
    • parmská šunka 4 platky,nebo rakousky spek
    • 800
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli, mrkev, česnek a řapík celeru umixujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, klobásu nakrajíme na kousky. Na plátek šunky položíme plátek masa, dále 3 - 4 lístky šalveje, malý kousek klobásy, zarolujeme a uzavřeme párátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejeme olej a dáme je orestovat ze všech stran, dále přidáme zeleninu, chvíli smažíme a přidáme umixovaná rajčata i se šťávou. Pod pokličkou vaříme zhruba hodinu a půl, asi po 50 minutách varu k masu přidáme i zbylou klobásku. Můžeme dosolit, případně přidat trochu cukru. Podáváme s rýží a nebo s těstovinami.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    28. 3. 2012 09:39

    Zeleninu jsem misto mixovani nastrouhala a z hrnce uz se line liba vune :-P

Další doporučené recepty: