Hovězí vývar se žloutkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: tuckin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      l hovězí vývar (nebo bujón z 1 kostky masoxu)
    • 1
      lžíce petrželka (nebo pažitka - možno i sušené)
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu).
2
Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru, oddělíme si dva žloutky a dáme po jednom do každého hrnečku. Do každého hrnečku nasypeme cca 1/2 lžíce čerstvé petrželky nebo pažitky a přidáme po špetce pepře.
3
V případě, že máme jenom sušenou petrželku nebo pažitku, přidáme ji už při vaření do bujónu.
4
Hrnečky zalijeme vařícím vývarem a zlehka zamícháme. Necháme pár minut stát a podáváme.
5
Tato rychlá polévka příjemně zahřeje hlavně v zimních měsících.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.