Hovězí vývar s vejcem a sýrem

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí oháňka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g sýr
    • 4
      ks pepř mletý kuličky
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • sůl
    • polévkové koření
    • 2
      lžíce petrželka sekaná
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, koření, mírně osolíme a přivedeme k varu. Poté teplotu zmírníme a zvolna vaříme asi hodinu. Půl litru vody svaříme se lžící octa. Vejce vyklepeneme na naběračku, opatrně vložíme do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty. Uvařená vejce vyjmeme a vložíme do šálků nebo talířů, ve kterých budeme vývar podávat. Vývar přecedíme, dochutíme polévkovým kořením a nalijeme do talířů na vejce. Posypeme strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • JENIFER LOPEZ
    JENIFER LOPEZ |

    16. 7. 2012 06:56

    MARKETO TAK SI VEM OHANKU OD TVOJEHO TATY :-D

  • Di
    Di |

    11. 10. 2006 07:43

    Samozřejmě lze, a to jakýmkoliv masem vhodným na polévku (hrudí, žebro). Z oháňky, kterou příliš často na pultu neuvidíte, je prý polévka nejlepší.

  • Marketa
    Marketa |

    11. 10. 2006 04:08

    Lze hovezi ohanku nahradit jinou casti hoveziho masa?