Bramboráky (křupavé)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: 1 948 kJ
autor: 1SVIJANEK8

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      lžíce mléko
    • sůl
    • 1
      kg brambory
    • 150
      g olej
    • majoránka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
2
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
3
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
4
Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    6. 4. 2014 19:13

    Prosím, nekopírujte recepty.