Bramborák z chleba

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g chleba tvrdý
    • 3
      dl vývar lze nahradit rozpuštěním 1/2 kostky masoxu
    • 50
      g slanina opražená
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájená
    • 8
      stroužek česnek rozetřený
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      šálek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce celá
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na bramborák. Smažíme na tuku.
2
Lze použít i jako příloha k omáčkám nebo pečenému masu.
3
Doporučená příloha: špenát a volská oka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eliška
    Eliška |

    17. 5. 2015 18:12

    Tak mě bohužel bramborák vůbec nechutnal. :'(

  • majka .k
    majka .k |

    7. 6. 2014 10:49

    Je to dobré ,hlavně se nemusí vyhazovat starý chléb. :-[

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 2. 2014 17:47

    ...za dvou téměř stejných receptů jsem vytáhl to nejlepší, do těchto jsem přidal uzeninu navíc, dvě vejce je dobrá volba oproti jednomu...

  • Jitka
    Jitka |

    28. 3. 2013 17:54

    Říkáme jim chlebáky a znám je z koleje. Mám za to, že chuť brambor chléb nahradit nemůže ani zdaleka, ale i tak je ještě dnes občas udělám a zavzpomínám na staré chudé časy. :-))

  • Jover
    Jover |

    28. 3. 2013 15:08

    Že není z brambor je teda znát, ale proč ne, chutnaly dobře.

  • lumpik77
    lumpik77 |

    21. 10. 2012 11:45

    Recept byl výborný, určitě ho znovu udělám, nikdo neuhodl z čeho je to vyrobeno.

  • vladka
    vladka |

    3. 4. 2012 19:57

    výborný recept. Dlouho jsem zvažovala jestli to mám zkusit, ale výsledek byl vynikající. U nás stoprocentně uspěl. ;-)

  • dzudy
    dzudy |

    22. 2. 2011 09:39

    Moc dobré a levné :-) Dávám 1

  • Di -
    Di - |

    14. 3. 2010 08:08

    Umý? Umývá nebo umí?

  • Pavel Holeček
    Pavel Holeček |

    13. 3. 2010 17:36

    Výborný,udělali jsme toho tolik,že jsme to ještě dojídali studený druhý den.Anonym asi umý kulový,že to musel vyhodit. 1

  • Alena Folkmanová
    Alena Folkmanová |

    25. 12. 2008 20:56

    jednou jsem tento recept ochutnala na návštěvě, tam to ale pekli na pečícím papíru potřeným olejem, je to lepší na žlučník :-) a nevadí lepivá konzistence a mě uchvátilo, že peču 8 placek najednou a nestrávím večer nad pánví

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2007 18:30

    Sakra je to jak lepidlo,všechno jsem vyhodil

  • Marsí
    Marsí |

    10. 5. 2006 13:52

    Tak jsem to na večeři o víkendu v rámci spotřeby starého chleba a uškudlení financí prubla.Nikdy bych nevěřila, že to ty moje sarančata secpou....:o))Opak byl pravdou...nebudete mi věřit, ale fakt nevím jak to chutná...nenechali mi nic..fňuk..:o))Jo...ale přiznávám, že jsem tam propašovala jednu bramboru...

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    3. 5. 2006 21:47

    Výborné! Jen je mi těžko:-(( Ale to je můj problém, nemám se přejídat:-)))

  • Irena Vernerová
    Irena Vernerová |

    17. 4. 2006 23:09

    Místo slaniny dávám nadrobno nakrájený měkký salám a peču na vymaštěném pekáčku,po upečení krájím na čtverce.Ideální recept na zužitkování starého chleba.Nikdo nechtěl věřit,že to není z brambor.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    10. 4. 2006 16:49

    Podobně dělám chlebové karbanátky.