Bramborák se smetanou

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mklicka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu dávky brambor nastrouháme na struhadle na jemno, druhou polovinu na hrubo. Z nastrouhaných brambor vymačkáme vodu, tak aby nám zůstala téměř suchá směs.
2
Přidáme mouku, protlačíme česnek, přidáme vejce, majoránku promnutou v ruce, smetanu, sůl a pepř. Vše důkladně ručně, stejně jako u karbenátků, promícháme. Zezačátku se směs bude zdát sušší, ale po důkladném spojení všech surovin vznikne těsto požadované konzistence.
3
Na oleji usmažímě podle spíše silnější a menší placičky.
4
Výsledkem jsou jemné a nadýchané bramboráky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • z
    z |

    30. 4. 2015 12:56

    Ze smetanou je moc lepsi!

  • JarkaKr
    JarkaKr |

    4. 1. 2012 16:35

    Dělám, ale bez smetany, je to levnější, ale hodně dobrý samo i jako příloha k masu.

Abecední seznam: