Tvarohová bábovka co se povede

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Horklice

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g tvaroh
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g tuk Stella, Hera, apod.
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk, žloutky a cukr umícháme a postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, tvaroh, sníh z bílků a špetku soli. Vymažeme formu na bábovku, vysypeme kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    7. 4. 2014 13:35

    To je zvláštní.Je to skoro na chlup stejný recept jakých je na těchto stránkách neuréko a u všech jsou kladná hodnocení.Tahle bábovka se mi nezdá tak odlišná a přesto se nedaří a nechutná?

  • Lujka110
    Lujka110 |

    7. 4. 2014 10:43

    Toho másla je tam strašně moc, bábovka byla mastná. Po vyndání z formy taky nějak divně splaskla

  • Jana K.
    Jana K. |

    5. 4. 2014 11:58

    Bábovka, není moc dobrá, velmi křehká až drobivá. :-(

  • pepíno
    pepíno |

    27. 6. 2013 14:34

    a z čeho to tak vevnitř zhnědlo??

  • Jana.
    Jana. |

    9. 6. 2013 05:03

    ;-) svišťíku , jak jste přišel na to , že je na fotu "kynutá maková bábovka " ? .. na fotu je tvarohová bábovka dělaná podle tohoto receptu - jen máme rádi kakaové středy - takže část těsta jsem obarvila kakaem :-)) Jana

  • niki
    niki |

    31. 5. 2013 23:27

    Dnes jsem ji zkusila,opravdu moc mastná,při pečení se topí v tuku.U nás tedy neuspěla,ale slépky si pochutnali. :-D :-P

  • SK
    SK |

    27. 4. 2013 23:05

    už jsem se chtěla divit.... ale když jsem klikla na zvětšovací lupu - tak tam autor uvedený je

  • Zdena
    Zdena |

    26. 4. 2013 20:06

    U fotek už se neuvádí jejich autorka? Proč?

  • svišť
    svišť |

    26. 4. 2013 19:16

    Co tu dělá fotka kynuté makové bábovky?

  • Blanka Vr.
    Blanka Vr. |

    2. 9. 2008 07:47

    Ivo, zkuste "tvarohovou bábovku III". Je tam poloviční množství tuku, jinak je velmi podobná tomuto receptu a je fakt dobrá. Teda aspoň nám chutná....

  • Iva Maturová
    Iva Maturová |

    1. 9. 2008 20:37

    Tak se povedla... Ale... Těsto je opravdu strašně husté a bábovka ve výsledku děsně mastná. Po upečení jsem z formy dokonce přebytečný tuk ještě vylévala. Teprve po úplném zchlazení, když se ten tuk zatáhne a ztuhne, tak je to relativně OK, ale pokud ji budu dělat příště, tuku dám max. půlku a cukru. Chlapům pak ve výsledku chutnala, ale mně po ní bylo těžko.

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    27. 3. 2007 12:30

    pro paní Ludmilu Polešovou: 250 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g hery, 250 g polotučného tvarohu, 1 prášek do pečiva, 5 vajec, kakao - ve šlehači našleháme vejce, cukr a vlažnou rozpuštěnou heru, pak zašleháme tvaroh a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, polovinu těsta můžeme obarvit kakaem.

  • Jana M.
    Jana M. |

    26. 3. 2007 21:19

    Ubrala jsem cukr a tuk na hodnoty J. Povolné a udělala jsem i variantu na pekáč, do těsta jsem přidala Dr. Oetker Finesse Natürliches Bourbon-Vanille Aroma (nebo je možno dát i jiné vanilkové aroma, ale toto je úplně super). Kokosem jsem před pečením i lehce zaprášila a po vychladnutí krájela na kostky, na které jsem dala půlku broskve a šlehačku. Nemělo to chybu. Díky za tipy.

  • Vlasta
    Vlasta |

    23. 3. 2007 15:47

    bábovka chuťově dobrá, ale dost tučná, a to jsem tuk ubrala, příště uberu ještě víc...

  • as
    as |

    6. 2. 2007 11:51

    o víkendu jsem dělala 2x.

  • D K
    D K |

    24. 5. 2006 16:45

    Už jsem zde psala, že se mi bábovka zdrcne, tak jsem ji zkusila udělat v domácí pekárně a povedla se. Jen jsem místo 250g tuku dala jen 1 dcl oleje a cukru jen 100g.

  • Markéta Kuklová
    Markéta Kuklová |

    20. 5. 2006 16:23

    Tak si právě pochutnáváme na mňam mňam bábovce. Krásně to vyšlo. Přidala jsem také rozinky za hrubě nasekané ořechy. Brzo zase upeču a zkusím dát taky méně cukru a tuku. Ale je to super. Vyzkoušejte taky

  • Jana
    Jana |

    29. 4. 2006 10:23

    Dávám méně cukru i tuku asi ve stejném poměru jako zde Jana Povolná,a myslím že i více mouky asi o 5dkg.Jinak po upečení nadvakrát rozkrojím jako dort,pomažu nejlépe rybízovým džemem,spojím a poliju citronovou polevou-cukr moučka,citr.šťáva,horká voda.Je to výborné i hezky to pak vypadá na talířku.

  • Jitka Bartoňová
    Jitka Bartoňová |

    28. 4. 2006 15:10

    Bábovka měl dobrou konzistenci a byla velmi chutná i když poměrně tučná; nicméně skvělý recept!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    30. 3. 2006 10:17

    Lído mrkněte na oddíl diskuze - kulinářské triky:-)

  • Ludmila Polešová
    Ludmila Polešová |

    30. 3. 2006 10:06

    prosím vás může mi někdo napsat recept na tvarohovou bábovku kde se nedělá sníh děkuji většinou se mi sníh nedaří lída

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    22. 2. 2006 16:07

    Výborná....dělávám jí často...dala jsem méně cukru (150g) i tuku (180g) ,trochu citr.kůry a rumu.Část jsem obarvila kakaem... hodnotím za jedna :-)

  • Ivana
    Ivana |

    13. 2. 2006 20:27

    Mně se zdrcla vždycky, když jsem ji vytáhla brzo z trouby. Tak ji nechávám raděj trochu víc připéct, ale zase se opravdu nesrazí.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    13. 2. 2006 18:45

    Mám podobný recept, ale tvaroh zašlehávám hned do utřeného základu a přidávám tak dcl vlažného mléka. Vznikne krásný hladký krém a do toho pak přidávám mouku a sníh. Nikdy se mi nesrazila ani není hutná. Podle receptu má být dlouho vláčná, ale to jsme nikdy nevyzkoušeli, sníme jí hned.

  • D K
    D K |

    13. 2. 2006 17:33

    Tuto bábovku si pamatuji z dětství, ale když jsem ji teď podle různých receptů včetně tohoto receptu dělala, tak se mi vždy zdrcne. Dělám přesně podle receptu a nevím tedy kde je chyba.

  • PC
    PC |

    31. 1. 2006 15:32

    Je VÝBORNÁ!!! Ještě jsem jí vylepšila rozinkami a mandlemi a odebrala jsem asi 5 lžic těsta, které jsem obarvila kakaem a dala jsem to do půli, takže vznikla krásně dvojbarevná bábovka. Všem moc chutnala.

  • agny
    agny |

    2. 1. 2006 16:52

    bábovku jsem zkoušela,ale zdrcla se mi.Tak nevím,kde jsem udělala chybu.

  • Dana K.
    Dana K. |

    16. 10. 2005 15:51

    Bábovka není špatná, ale přijde mi, že by to chtělo méně tuku.

  • Dana Konrádová
    Dana Konrádová |

    9. 10. 2005 17:11

    první tvarohová bábovka v mém životě, co se povedla (ale zatím jsem ji tolikrát nezkoušela, při druhém nevydařeném pokusu jsem tvarohové bábovky vypustila ze svého kuchařského repertoáru:-)).

  • simona
    simona |

    7. 10. 2005 13:51

    je opravdu vyborna. ja tam dala jen mene cukru

  • Lucias
    Lucias |

    29. 9. 2005 19:41

    Taky se mi zdá, že bábovka je poměrně dost hutná... takže ji do formy spíš přendávám než vylívám ... ale to nevadí, i tak je moc dobrá...

  • Jana F.
    Jana F. |

    24. 9. 2005 15:11

    Chci se zeptat,je to těsto tak hutné,že se musí přendavat do formy.nechybí tam nějaká tekutina?

  • Verulinka
    Verulinka |

    19. 9. 2005 23:41

    Tahle bábovka je skvělá, akorát zrovna tentokrát, jako na "potvoru" mi po upečení, ještě před vyklopením z formy, sedla. Nevíte, co dělám špatně, když někdy sedne a jindy je naprosto v pořádku? Nemyslím, že bych byla v pečení žabák, ale u bábovky nikdy nevím, jak to dopadne. Děkuju za radu.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra
    ŠIMEČKOVÁ Vladimíra |

    16. 9. 2005 16:08

    Bábovka výborná, vláčná, rychlá. Přidala jsem nastrouhanou citronovou kůru a rozinky. Děkuj iMartině za recept.

  • Eva P
    Eva P |

    5. 9. 2005 14:24

    moc dobra, jen toho tuku tam podle me opravdu neni potreba tolik, a tvarohu to snese zase vic, ale bojim se jestli se mi potom zas takhle pekne povede :-)

  • Alena
    Alena |

    19. 8. 2005 08:16

    Také se přidávám. Je výborná, vydrží dlouho vláčná. Mňam, mňam..

  • Alis
    Alis |

    18. 8. 2005 17:09

    Moc dobrá, dávám za 1

  • Petra H
    Petra H |

    21. 7. 2005 19:50

    Babovka je opravdu moc dobra. Uz ji delam podruhe. Je vlacna a proste mnam. Dekuji za super recept.

  • Peta
    Peta |

    11. 2. 2005 08:19

    Babovka byla super, jeste jsem do ni pridala mlete orechy, vejce jsem dala jen tri a snih se mi nechtelo slehat,tak jsem dala vejce cela a i tak byla exkluzivni!!! Dekuji Martine za recept.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    26. 1. 2005 09:45

    Plně souhlasím s paní Mílou, že je bábovka moc dobrá !! Já dávám čtyři vejce a přidávám rozinky předem namočené v rumu nebo dávám místo rozinek - když dělám bábovku v létě - červený rybíz, je to výborné !! A skutečně se bábovka vždycky povede. Musí se péct zvolněji a téměř hodinu. Dělám ji velice často:)))

  • Míla Kořínková
    Míla Kořínková |

    26. 1. 2005 08:41

    Recept na tuto bábovku mi dal před lety kolega v práci - stačí dát jen 3 vejce,já ji ještě vylepšuji citronovou kůrou a troškou rumu, je vláčná a moc dobrá, doporučuji.

  • Inka
    Inka |

    26. 1. 2005 06:00

    Babovku som vyskusala hned este v sobotu, miesto tuku som pridala od oka asi 100 g masla nevedela som kolko treby presne.Bola super. Skutocne sa vydarila vyborne, myslim,ze tuku staci pridat aj menej a vobec to nechyba.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    24. 1. 2005 17:57

    Doplněno do receptu.

  • Martina Horklová
    Martina Horklová |

    24. 1. 2005 17:53

    :-) Opravdu jedná se o celou kostku /myslím, že je to 250g/ - omlouvám se...

  • eviku
    eviku |

    22. 1. 2005 23:14

    To je snad logické, že celý tuk (kostka) - Hera apod., ne? Recept znám, bábovka je opravdu dobrá, doporučuji.

  • Lenka
    Lenka |

    22. 1. 2005 20:21

    Kolik tuku? Nějak jste to zapomněla napsat...