Bramboráky z kyselého zelí

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem, pouze mírně osolíme. Na rozpáleném tuku tvoříme malé placičky.
2
Uvedené množství stačí zhruba pro 2 osoby.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • šárka hlistová
    šárka hlistová |

    31. 8. 2013 19:49

    Skvĕlý recept, doporučuji přidat dvĕ menší nastrouhané (syrové) brambory a půlku najemno nakrájené cibule, nešetřit s majoránkou a cca 5 stroužků česneku... a tenčí placičky.. asi se z toho stane mé oblíbené jídlo :-)

  • Anetka
    Anetka |

    9. 11. 2011 17:21

    Ikdyž je mi 17 let, vařím ráda :) . Bramboráčky jsem vyzkoušela na dvojí způsob. Při jednom způsobu jsem přidala pár brambor. Nebyly tak hutné, jako druhý způsob jen s moukou, které byly taky moc dobré :) . Bramboráčky doporučuji :)

  • Re
    Re |

    13. 10. 2011 12:21

    Přidala jsem klobásu, jsou výborné!

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    26. 9. 2008 12:14

    Před chvíli jsem dosmažila bramboráky z kyselého zelí. Nejsou špatné, ale na základě komentářů jsem od nich očekávala trochu víc. Držela jsem se přesně receptu, ale pod pojmem bezvadně křupou si představuji něco jiného. Bramboráky z brambor milujeme jenom tak - jako křupavé placičky do ruky. O těchto placičkách to říct nemohu. Vím si je přestavit jako přílohu k uzenému plátku masa a k tomu křen. Nebo k pečenému masu - pěkně opečenému bůčku. V tomto případě by placičky nahradily nejenom knedlu ale i dušené zelí.

  • Petr Kucín
    Petr Kucín |

    15. 10. 2007 10:01

    opravdu dobrý.- celou porci jsem spucoval sám nikomu jsem nedal

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 7. 2007 13:43

    Tyto zelňáky dělám dlouho a rozhodně se nepřejí.Rychlé,nenáročné a výborné.Za 1!

  • barbora
    barbora |

    13. 7. 2007 12:11

    tyhle placičky jsou úžasný, nejlepší jsou usmažené tenoučký bezvadně pak křupou a nesouhlasim s paní orosovou majoránka a česnek dodají šmrnc

  • M. Michejdová
    M. Michejdová |

    10. 7. 2007 23:54

    Múj muž miluje česnek snad i na sladkou buchtu a na tyto placičky si jej navíc natírá i po usmažení.

  • jaroslava orosová
    jaroslava orosová |

    10. 7. 2007 10:13

    těmto placičkám říkáme zelníky,nedávám mouku ale trochu solamylu a vynechávám česnek a majoránku-vynikne chuť zelí,nejlepší jsou smažené na sádle.